Erdoğan'dan Tahıl Koridoru'nda Batı'ya eleştiri! Putin ile görüşeceklerini söyledi önemli mesajlar verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14'üncü Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. Erdoğan, Tahıl Koridoru'na ilişkin "Batılı ülkeler sözünü tutmadı" diyerek eleştirilerini dile getirdi. Anlaşmanın uzaması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak noktada buluşabileceklerini belirtti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 14'üncü Büyükelçiler Toplantısı kapsamında konuklarını Beştepe'de ağırladı.

Erdoğan'ın programdaki konuşmasında Tahıl Koridoru önemli bir yer edindi. 17 Temmuz'da sona eren sürecin uzatılması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı, Batılı ülkelerin Tahıl Koridoru anlaşmasında sözlerini yerine getirmemesini de eleştirdi.

- 17 Temmuz itibarıyla askıya alınan Karadeniz Tahıl Girişimi için çalışmalarımız devam ediyor. Geçen hafta Putin'le görüşerek konuyu masaya yatırdık. Bu konuda ortak bir paydada buluşabileceğimize inanıyorum. Şüphesiz bu sorunun daha fazla çıkmaza girmeden çözümü, batılı ülkelerin sözlerini yerine getirmelerine bağlıdır. Geride bıraktığımız dönemde ahde vefa ilkesi maalesef gözetilmedi.

"OPERASYONLARIMIZ SÜRECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde terörle mücadele de vardı. Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Irak ve Suriye istikrara kavuştukça sığınmacıların onurlu ve güvenli geri dönüşleri hızlanacaktır. Irak'la birlikte Türkiye'nin de toprak bütünlüğünü tehdit eden terör belasını ortadan kaldırıncaya dek operasyonlarımız sürecektir.

ERDOĞAN'DAN İSLAM KARŞITLIĞINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada Batılı ülkelerdeki İslam karşıtlığına da tepki gösterdi.

- İslam düşmanlığıyla daha fazla çaba harcamamız gerekiyor. Günden güne pervasızlaşan bu barbarlık karşısında en güçlü tepkiyi veren ülke olduk. İslam düşmanlığıyla mücadelemizi dost ve kardeş ülkelerle birlikte yürütüyoruz. Uluslararası kuruluşları bu konuda harekete geçiriyoruz. Faillerin hak ettiği cezayı almasını sağlamak görevimizdir.
Deprem bölgesine bir destek daha! Gündem Kocaeli’de meydana gelen patlamadan acı haber geldi Gündem SON DAKİKA 9 Ağustos depremleri! Bugün deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem verileri Gündem Eskişehir’de FETÖ/PDY operasyonu Gündem