Erdoğan ile Esad ağustos ayında görüşebilir! Görüşme yeri için diplomasi trafiği sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Esad’ın yapacağı görüşme için takvim çalışmaları sürüyor. Ağustos ayında yapılması beklenen görüşmenin, Bağdat, Moskova ya da Türkiye-Suriye sınırında bir bölgede yapılması üzerinde duruluyor. Süreçte Rusya da aktif rol oynuyor.

Abone ol

Ankara Şam hattında verilen sıcak mesajların ardından, liderler seviyesinde görüşme yapılması için çalışmalar devam ediyor.

Görüşme için Ağustos ayına işaret ediliyor. Yer olarak da 3 seçenek üzerinde duruluyor. Konuşulan noktalar içinde Irak’ın başkenti Bağdat, Rusya’nın başkenti Moskova ya da Türkiye - Suriye sınırında Hatay’a yakın Kesep Sınır Kapısı’nın olduğu ifade ediliyor.

Arka kapı diplomasisi yoğunlaştırılırken, peş peşe yapılan bir dizi görüşme de dikkat çekiyor.

Geçen hafta Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Naryshkin’in Ankara’ya geldiği belirtildi. Naryshkin’in MİT Başkanı İbrahim Kalın ile görüştüğü kaydedildi. Rus istihbarat direktörünün Şam’ın ardından Ankara’ya geldiği bildirildi.

RUSYA AKTİF ROL OYNUYOR

Diğer iki kritik görüşmenin biri 24 Temmuz’da Rus lider Vladimir Putin ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad arasında yapıldı. Erdoğan-Esad görüşmesinin gündemde olduğu bir dönemde Putin ile Esad’ın bir araya gelmesi zamanlama açısından dikkat çekti.

Rusya ve Suriye liderlerinin görüşmesinin ardından ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan toplantı yaptı.

ABD VE KARA GÜCÜ PKK/PYD PANİKTE

Diğer yandan ise Erdoğan - Esad görüşmesi ve Türkiye-Suirye normalleşmesinden rahatsızlık duyan kuvvetler de boş durmuyor. Ankara ile Şam’ın ilişkileri iyileştirme sürecinden rahatsızlık duyduğunu açıkça ifade eden Washington, süreci baltalamak için aparatlarını devreye sokmaya çalışıyor.

Kara gücü PYD’yi Şam ile görüştürmeye çalışan ABD, Ankara ile Şam arasına terör örgütünü sokmaya çalışıyor. Diğer yandan da Suriyeli muhalifler üzerinde nüfuzunu artırarak Türkiye’ye karşı sahada eylemler tezgâhlıyor.

Bu tabloyu gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreci terör örgütleri zehirlemek için elinden geleni yapacaklardır. Provokasyonlar tertipleyip oyunlar kuracaklardır. Tüm bunların farkındayız ve hazırlıklıyız.” açıklaması yapmıştı.

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemede yeni gelişme Gündem Olimpiyat yetkilileri özür diledi Gündem "Mavi Vatan masal değil, gerçektir" Gündem Filistin Devlet Başkanı Abbas Türkiye'ye geliyor Gündem