Depremzedeler otel ve yurtlara yerleştiriliyor

Kalacak yeri olmayan depremzedeler otel ve yurtlara yerleştiriliyor. Mehmetçik de deprem bölgelerinde 34 Sahra mutfakla yemek hizmeti veriyor. İşte depremdeki son durum.

Depremin vurduğu kentlerde zamana karşı mücadele devam ederken AFAD, Şanlıurfa'da ve Kilis'te arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Ekiplerin diğer illere sevk edildiği belirtildi.

Kalacak yeri olmayan depremzedeler de barınma alanlarına yerleştiriliyor.

Hatay ve Malatya'dan gelen 43 kişiden 34'ü Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giresun Uygulama Oteli'ne, 9 kişi ise Görele ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait KYK yurduna yerleştirildi.

Depremzedelerin sağlık, giyecek ve sıcak yemek ihtiyaçları valilik tarafından karşılandı. Yaşadıkları anı unutamıyorlar.

Çeşitli illerden getirilen 96 depremzede de, İzmir'in Çeşme ilçesinde konaklayacakları otellere yerleştirildi.

Depremlerden etkilenen 83 depremzedeyi taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri kargo uçakları da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Aralarında çocukların da bulunduğu depremzedeler, kendilerini taşıyan uçakların limana iniş yapmasının ardından buradaki askeri personel tarafından karşılandı.

Burada araçlara bindirilen depremzedeler, desteklerinden dolayı kendilerine yardımcı olan askerlere teşekkür etti.

Türk Hava Yolları da 2 günde yapılan seferlerle 44 bin 716 afetzedeyi deprem bölgesinden tahliye ettiklerini duyurdu.

Mehmetçik de depremlerden etkilenen bölgelerde 34 sahra mutfakla yemek hizmeti veriyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince bugüne kadar 40 bin kişilik sıcak yemek, 557 bin 600 kumanya ile 240 bin 400 ekmek dağıtıldı.

Ayrıca 34 sahra mutfağı, 15 seyyar tuvalet, 14 seyyar banyo da depremden etkilenen bölgelere gönderildi.

Gaziantep'te en çok binanın yıkıldığı İslahiye ilçesinde 3 bin 500 çadırın yer aldığı çadır kent kuruldu.

Depremzedeler çadırlara yerleşirken, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan askerler sıcak çorba dağıttı.

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki köylere de askeri helikopterlerle yardım malzemeleri ulaştırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı da deprem bölgelerindeki kamu kurumlarında görevli memur ve işçilere maaş ödemelerinin 15 Şubat'tan önce yapılacağını duyurdu.

"Tüm hava araçlarımızı seferber ettik" Gündem 'Milletimiz devleti ile omuz omuzadır" Gündem Mehmetçik, deprem bölgesinde Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem