Demirtaş Ceyhun, vefatının 15. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Edebiyatçı Demirtaş Ceyhun ölümünün 15. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Mücadeleci kişiliği ile bilinen Ceyhun, FETÖ'nün tezgahladığı Ergenekon tertiplerine karşı sanatçıları örgütlemişti.

Çok sayıda roman, hikâye ve araştırma kitabına imza atan Demirtaş Ceyhun, Cumhuriyet aydınının duyarlığıyla herkesi uyaran yazılar yazmıştı.

Örgütlü aydın olan Demirtaş Ceyhun Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesiydi. Ulusal Kanal'da da programlar yapan Ceyhun, vefatının 15. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Erkan Önsel, Demirtaş Ceyhun ile ilgili, "İsmi gibi Demir, eğilmeyen, bükülmeyen bir devrimciyi, partimizin liderlerinden Demirtaş Ceyhun'u kaybedeli 15 yıl geçmiş. Tam da Türkiye'ye lazım olduğu zamanlarda Demirtaş abiyi kaybettik. Partinin bütün önemli davalarında parti lideri olarak, parti liderlerimizden biri olarak en önde koştu. Vatan Partisi olduğu müddetçe Demirtaş Ceyhunlar bu mücadelede yaşayacak." dedi.

Ergenekon kumpasları döneminde vatanseverlerin özgürlüğe kavuşması için büyük çaba sarf eden Ceyhun, ismi gibi Demir, eğilmeyen ve bükülmeyen bir devrimciydi.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Demirtaş Ceyhun ile ilgili, "Demirtaş Ceyhun, Vatan Partisi'nin kuracağı Milli Hükümet'te Kültür Sanat Bakanı olacaktı. İşte böyle bir birikimi vefatının 15. yıl dönümünde saygıyla almak için mezarı başında toplandık. Demirtaş Ceyhun, FETÖ'nün vatanseverleri mahkum etmek için yaptığı Ergenekon tertibinde korkmadan, yılmadan mücadele etmiş, sanatçıları kendi önderliğinde, öncülüğünde birleştirmiş ve Silivri Cezaevi'nden o Fethullahçılara, FETÖ terör örgütüne ve Amerika'ya meydan okumuş bir isimdi." dedi.

Mücadeleci kişiliğiyle öne çıkan Demirtaş Ceyhun, aynı zamanda seçkin bir yazardı. 1971 yılında yapılan özel okullara karşı mücadelelerde de önder görevler alan Ceyhun, devrimci gençliğin önderliğinde de büyük bir mücadele yürütmüştü.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Turan Özlü, Demirtaş Ceyhun ile ilgili, "Yazıları dolayısıyla soruşturmalar geçirdi, tutuklandı. Kitaplarını saymakla bitiremiyorsunuz ve bugün de yayınevlerinin gözde kitaplarıdır ve çok okuru vardır. Demirtaş Ceyhun edebiyatçı kimliğini Türk Dil Kurumu'nun ödülünü alarak, TRT ödülünü ve Sait Faik ödülünü alarak taclandırmıştır. Tabii partili olmasıyla dünyaya yenlden gelmiş gibi oldu. Demirtaş Ceyhun kendini ikiye üçe katladı, saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.

İstanbul'un barajlarında su azalıyor! Gündem "ABD ve siyonistlerle savaşı nesiller boyu sürdürme gücündeyiz" Gündem Sokak hayvanları için bildiri yayımladılar: "Türkiye'ye müdahale edin" dediler Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem