Cumhurbaşkanına hakaret suçundan kaçmak için yapılan başvuru ifşa edildi

Adnan Oktar'ın avukatı, 5 sosyal medya hesabının kapatılması talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Ancak, mağdur avukatlarından Eser Çömlekçioğlu, bu başvurunun arkasındaki "manipülasyonu" ifşa etti.

Abone ol

Çömlekçioğlu, basında yer alan bilgilere göre, Adnan Oktar'ın avukatının, bu hesapların Oktar'a zarar verdiği gerekçesiyle kapatılmasını talep ettiğini belirtti. Ancak bu başvurunun arkasındaki asıl nedenin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan kaçmak olduğunu iddia etti.

CEZADAN KAÇMAK İÇİN

Geçtiğimiz aylarda, mağdurlar adına Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'ne ait 1000'e yakın hesabın kapatılması için başvuruda bulunulmuştu. Çömlekçioğlu, bu hesapların sistematik olarak mağdurlara ve kamu görevlilerine saldırıda bulunduğunu ve Cumhurbaşkanına yönelik sahte ve uydurma haberler yaydığını söyledi. Başvuru, suçtan ve Cumhurbaşkanına yönelik paylaşımların sorumluluğundan kaçmak için yapılmıştı.

SİSTEMATİK SALDIRILAR

Çömlekçioğlu, örgütün sosyal medya hesaplarının her gün on binlerce sayıda sistematik saldırıda bulunduğunu ve bu hesapların Adnan Oktar’ın kontrolünde olduğunu belirtti. Bu durum, 28 mahkeme kararı ve mahkeme arşivindeki dijital belgelerle kanıtlanmıştı.

BASİT VE ACİZ YÖNTEMLER

Adnan Oktar, toplumu dizayn etmeye ve işlediği suçları inkar etmeye çalışırken basit ve aciz yöntemlerle bu hesapları kapatmaya çalışıyor. Çömlekçioğlu, bu tür girişimlere karşı duracaklarını ve gerçekleri net olarak ifade edeceklerini kamuoyuna duyurdu.

Erdoğan'dan önemli Suriye açıklaması Gündem 5 terörist etkisiz hale getirildi Gündem TBMM Başkanı Kurtulmuş NATO Zirvesi için ABD'de Gündem Öğretmenlik Kanunu ve 9. Yargı Paketi Gündem