AYM Milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkında kararını verdi

Anayasa Mahkemesi Milletvekilliği düşürülen Can Atalay davasıyla ilgili kararını verdi. Kararda, Yargıtay’ın Atalay’la ilgili Meclis’e gönderdiği yazının Genel Kurul’da okunmasının hukuksuz olduğu savunuldu. Atalay hakkında çıkan bu karar da yeni bir tartışmaya kapı araladı.

Abone ol

Yargıtay’ın Can Atalay kararı Meclis’te okutuldu. Anayasa Mahkemesi ise “Yok hükmündedir” dedi.

AYM, eski TİP milletvekili tutuklu Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili yaptığı iptal başvurusunun gerekçesini açıkladı.

Yüksek Mahkeme, Can Atalay hakkında kendilerinin kesin hükmü bulunmadığına işaret etti. Bu nedenle de Meclis’te Atalay’la ilgili Yargıtay’ın kararının okunmasını yasama işlemi olarak değerlendirilemeyeceği savunuldu. Meclis'te karar okunarak Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesini "hukuken var olmayan işlem olarak" niteledi.

Gerekçenin Resmi Gazete’de yayımlanması, siyasetin gündeminde de yer aldı. Karara tepki gösteren de oldu, kararın arkasında duran da…

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da, Anayasa Mahkemesi’nin keyfi kararının hukuk dünyasında icrai bir etkisi olmayacağını belirtti.

CHP Genel Merkezi ise Atalay gündemiyle yoğundu. Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, AYM'nin son kararının Meclis’te okunması gerektiğini savundu. İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da AYM kararlarının uygulanması gerektiği görüşünde:

 "Türkiye'ye yakışmayan bu Tartışmanın ortadan kaldırılması için adaletin yerine gelmesi ve mahkeme kararlarının uygulanması lazım."

Instagram erişime neden kapatıldı? Gündem Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan sele kapıldı! Gündem 26 il ve 99 gözaltı Gündem Vatan Partisi'nden Instagram kararına destek Gündem