Aile Bakanının çocuğu Fransız lisesinde

Türkiye ile Fransa arasında yaşanan okul krizi devam ediyor. Okulların açılmasına 1 ay kaldı ancak Fransa büyükelçiliğine bağlı okulların son durumu hala tartışma konusu.

Abone ol

Türkiye ile Fransa arasında yaşanan okul krizi devam ediyor. Okulların açılmasına 1 ay kaldı ancak Fransa büyükelçiliğine bağlı okulların son durumu hala tartışma konusu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in rest çektiği okullarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Göktaş ve bazı ünlü isimlerin çocukları eğitim görüyor.

Türkiye’de yabancı öğrencilere eğitim veren Fransız Büyükelçiliği’ne bağlı Charles de Gaulle ve Pierre Loti okullarının hukuki statüsü konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile Fransa Büyükelçiliği arasında yaşanan kriz gündemini hala koruyor.

- Okula müfettiş gönderiyoruz, okula almıyorlar. 'Türk öğrenci var mı' diye bakalım diye almıyorlar müfettişi. Şimdi 'siz bizi denetleyemezsiniz' diyorlar.

Bakan Yusuf Tekin’in rest çeltiği Fransız okullarında Türk öğrencilerinin okuması yasak. Ancak Ankara’da bulunan Fransız okulunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Göktaş’ın çocuklarının okuduğu ortaya çıktı.

Doğrudan Fransa büyükelçiliğine bağlı olan ve Milli Eğitim Bakanlığının denetiminde olmayan Pierre Loti okulunda sanatçı Okan Bayülgen’, Manken Deniz Akkaya, Gazeteci Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın da çocukları okuyor.

Fransa’nın, müstemleke ülkelerinde uyguladığı ve Türkiye’nin anayasalarına da aykırı hareket ederek Türk öğrenci okuttuğu bu okulların son durumu hala belirsizliğini koruyor.

4 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi Gündem Şehit askerin ailesine acı haber verildi Gündem Gazze'de can kaybı 39 bin 677’ye yükseldi Gündem 1 askerimiz şehit oldu Gündem