Adli tatil sona erdi: 2024-2025 adli yılı yarın başlıyor

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz'da başlayan adli tatil sona erdi. 2024-2025 adli yılı, yarın (pazartesi) itibariyle başlayacak.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliğinin genelgesi doğrultusunda, adli tatil süresince adliyelerde nöbetçi mahkemeler yalnızca tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalarla ilgilendi. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verildi.

Yüksek yargı organları Danıştay ve Yargıtay da bu dönemde nöbetçi heyetler tarafından yönetildi. Anayasa Mahkemesi ise adli tatil sürecinde çalışmaya devam etti.

Yeni adli yıl, yarın Yargıtay’da düzenlenecek törenle resmi olarak başlayacak.

Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte, kamuoyunu yakından ilgilendiren davaların duruşmalarına devam edilecek. 9 Eylül’de Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası ve 30 Eylül’de eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ile Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davaların duruşmaları yapılacak. Ayrıca, FETÖ'nün "emniyet mahrem imamı" olduğu iddiasıyla "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan yargılanan Kemalettin Özdemir 11 Eylül’de hakim karşısına çıkacak. MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler’e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın da bulunduğu 4 sanığın yargılanmasına ise 2 Ekim’de devam edilecek.

Diyarbakır’da kayıp Narin Güran’ın DNA’sı amcasının arabasında bulundu Gündem CIA neden Kapadokya fotoğrafı paylaştı? Gündem Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye ile görüşmeleri değerlendirdi Gündem Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden kişiler yakalandı Gündem