Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni anayasa açıklaması! Tavırlarının net olduğunu belirtti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili konuştu. Tavırlarının net olduğunu belirten Bakan Yılmaz Tunç, "Yeni demokratik, sivil bir anayasada toplum olarak, tüm siyasi partiler olarak uzlaşırsak, millete karşı görevimizi de yapmış oluruz. İnşallah o noktaya geliriz." dedi.

Abone ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen 19. Uluslararası Adli Tıp Günleri Toplantısı'na katıldı. Bakan Yılmaz Tunç, toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

YENİ ANAYASA İLE İLGİLİ MESAJ VERDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu konudaki tavırlarının net olduğunu belirten ve Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması noktasında aslında herkesin mutabık olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz Tunç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Siyasi düşünceler çok farklı da olsa evet bu bir darbe anayasasıdır. Türkiye'nin demokratik, sivil, katılımcı bir anayasaya kavuşması noktasında milletçe hemfikiriz. Tabii burada önemli olan bir uzlaşmanın sağlanabilmesi. Anayasalar, toplum sözleşmesidir. Anayasamız 1982 anayasası. 1980 darbesi sonrası darbeciler tarafından yazdırılan bir anayasa. Dolayısıyla Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başladığımız şu dönemde, yeni bir başlangıç yaptığımız bu dönemde, darbe anayasasıyla değil de milletimizin her bir ferdinin kendini içinde gördüğü, temel hak ve özgürlükleri tahkim eden, demokratik hukuk devleti niteliğini daha da güçlendiren yeni bir anayasayla yola devam etmemiz konusunda aslında mutabık olmadığımız kimse yok. Tabii detaylar konusunda uzlaşmak lazım."

Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un 28. dönemin başından itibaren siyasi partilerin genel başkanlarıyla yeni anayasa konusunda görüşmeler yaptığını anımsattı.

Bu görüşmelerin bir başlangıç olduğunun, derinleştirilerek devam etmesini dilediklerinin altını çizen Yılmaz Tunç, "Anayasamızda vesayetçi ruhu ortadan kaldırmaya yönelik gerek yargı alanında gerek yönetim sistemi alanında gerek temel hakların güçlendirilmesi anlamında çok önemli reformlar da yapıldı. Ama bu reformların anayasadaki vesayetçi ruhu tamamen ortadan kaldırdığını söyleyemeyiz. O nedenle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken yeni demokratik, sivil bir anayasada toplum olarak, tüm siyasi partiler olarak uzlaşırsak, millete karşı görevimizi de yapmış oluruz. İnşallah o noktaya geliriz." ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz Tunç'tan Narin cinayetiyle ilgili açıklama Gündem Hizbullah Komutanları Beyrut’ta son yolculuklarına uğurlandı Gündem Bursa'da uçak kazası Gündem MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi Gündem