6-8 Ekim terör olayları davasında sona gelindi

6-8 Ekim terör olaylarına ilişkin 108 sanık hakkında açılan davanın 15 Mart'taki duruşmasında Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyor. Mütalaanın ardından sanıkların son savunmaları alınarak dava bitirilecek.

Kandil'den gelen talimatlar ve HDP'nin çağrıları sonrası sokakların savaş alanına dönmesine neden 6-8 Ekim olaylarına ilişkin davada sona gelindi.

Terör hükümlüsü eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı dava 15 Mart'ta görülecek.

Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan duruşmada Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyor. Daha sonra ise sanıklar ve avukatları esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmalarını yapacak.

Davada HDP'li sanıklar bugüne kadar yaptıkları savunmalarla Türkiye aleyhine faaliyetlerine devam etti. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş duruşmada, "PKK, Türkiye hukukuna göre terör örgütüdür fakat Kandil’de ve İmralı’da gördüğümüz saygıyı biz hiçbir yerde görmüyoruz." demişti.

Tutuklu sanık eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Türk yargısını hedef alarak, "Türkiye yargısı bu kadar niteliksiz olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Dİğer yandan iddianamede Cumhuriyet Savcısı HDP'nin 6-8 Ekim olayları başta olmak üzere Kandil'den aldığı talimatları nasıl yerine getirdiğini anlattı. HDP'nin milletvekili listelerinin Kandil'den belirlendiği, vekil olacak kişilerin kamplarda eğitim aldığı da iddianamede yer aldı.

PKK'nın Bestler Derelerde etkinliği bitti Gündem Cübbeli Ahmet'ten AYM'ye tepki Gündem Bakan Nebati'den kentsel dönüşüm açıklaması Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem