2 Suriyeli Adalet Bakanlığında işe mi alındı? O iddialarla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama

Sahte diploma hazırlamaktan hüküm giyen 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığına yönelik iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Bakan Tunç, iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Abone ol

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında, "sahte diploma hazırlamaktan hükümlü 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığı" yönünde iddialar yer almıştı.

Gündeme bomba gibi düşen söz konusu iddialarla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yılmaz Tunç, açıklamaların, gerçek dışı ve dezenformasyon amaçlı olduğunu belirtti.

Bahse konu kişilerden Z.B'nin sabıkasının olmadığını, bu kişinin vatandaşlık aldıktan sonra 2024'te Adana Adli Yargı Komisyon Başkanlığı bilirkişilik listesinde tercüman olarak yer aldığını kaydeden Bakan Yılmaz Tunç, "Kaldı ki bu kişi Adalet Bakanlığının personeli de değildir. Diğer şahıs B.H. hakkında ise mahkumiyet kararı verilmiş ancak bu kişinin iddia edildiği şekilde bilirkişilik başvurusu dahi bulunmamaktadır. Gerçeğe aykırı şekilde sosyal medya hesaplarında paylaşım yapanlar hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır." dedi.

6 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Narin Güran ile ilgili yeni gelişme Gündem Şoförün ve denetim amirinin ifadeleri ortaya çıktı Gündem Metrobüs kazasıyla ilgili 5 kişi tutuklandı Gündem