Bursa'da ne yenir? Bursa yöresel yemekleri Bursa mutfağının ünlü yemekleri

Bursa'nın zengin mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasını oluşturur. İskender kebaptan süt helvasına kadar birçok lezzet, bu şehirde doğmuş ve büyümüştür. Bursa'da ne yenir? Bursa yöresel yemekleri. Bursa mutfağının ünlü yemekleri aşağıda:

Abone ol

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan bu şehir aynı zamanda zengin bir mutfağa sahiptir. Bursa mutfağı, yılların birikimiyle oluşmuş ve Türk mutfağının önemli bir parçasını oluşturmuştur. İskender kebaptan süt helvasına kadar birçok ünlü lezzet, bu topraklarda doğmuş ve gönüllerde taht kurmuştur. Şimdi sizleri, Bursa mutfağının gizli hazinelerini keşfe çıkaralım. İşte Bursa'nın yöresel yemekleri ve Bursa mutfağı rehberi:

BURSA'NIN YÖRESEL LEZZETLERİ: BURSA MUTFAĞININ 11 ÜNLÜ YEMEĞİ

Muradiye Çorbası: Tavuk, kabak, havuç, şehriye ve un gibi malzemelerle hazırlanan bu çorba, başlangıç menülerinin vazgeçilmezlerindendir.

İskender Kebap: Şık sunumu ve nefis sosuyla ünlü olan İskender, Bursa'nın en meşhur yemeğidir.

İnegöl Köfte: Uzun ve ince köfteler, kuzu ve dana eti karışımıyla yapılır. Baharatsız olmasıyla dikkat çeker.

Etli Kereviz Yemeği: Bol malzemeli, düşük kalorili ve şık sunumlu bir yemektir.

Bursa Kebabı: İskender'e benzese de kendi eşsiz tadıyla farkını ortaya koyar.

Pideli Köfte: Pideli köftenin en önemli özelliği, köftenin kuru olmamasıdır. Tereyağlı sosla servis edilir.

Cantık: Tatar mutfağından gelen bu lezzet, Bursa'da da sevilir. Yumuşacık hamurun içine kıymalı harç eklenir.

Süt Helvası: Hafif ve nefis bir tatlı olan süt helvası, Osmanlı mutfağından günümüze gelen bir lezzettir.

Kemalpaşa Tatlısı: Şerbetli tatlılar arasında öne çıkar ve Bursa'da denemeniz gereken tatlılardan biridir.

Kestane Şekeri: Yörenin sevilen tatlılarından biri olan kestane şekerini denemek için kestane, şeker ve vanilya alışveriş listenizde olmalı.

Düğün Helvası: Genellikle düğün ve törenlerde ikram edilen düğün helvası, iftar sofralarının da vazgeçilmez tatlılarından biridir.

Bursa'ya yolunuz düşerse, bu lezzetleri mutlaka tatmalısınız. Bursa mutfağı, Türk mutfağının en zengin ve lezzetli mutfaklarından birini sunar.

Adana yemekleri ve mutfağı mekan tavsiyeleri Gezi Mısır'ın incisi Sharm El Sheikh gezi rehberi Gezi İstanbul'da gezilecek 5 harika yer Gezi Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi durakları neler? Bilet fiyatları ve fazlası Gezi