Azerbaycan'ın en popüler 5 çorbası: Şeflerin seçtiği lezzetler!

Azerbaycan mutfağının zenginliği dünyada kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Azerbaycan'a gidecekler için hazırladığımız liste, dünyada en popüler yemek uygulamalarına göre listelendi. İşte Azerbaycan'ın en popüler 5 çorbası...

Haberin devamı için tıklayınız

5. SULU KRAL

Sulu kral, Azerbaycan menşeli geleneksel bir et çorbasıdır. Yemek genellikle kuzu veya dana eti, soğan, nohut, zerdeçal, tereyağı, nane, sirke, tuz ve un, yumurta ve tuzdan oluşan kare şeklinde ev yapımı eriştelerin birleşiminden yapılır.


Etler parçalara ayrılarak nohut, zerdeçal ve tuz ilave edilmiş suda haşlanır. Pişirmenin sonuna doğru ev yapımı erişteler tencereye eklenir. Erişteler yumuşayıncaya kadar kaynatılan et çorbası, tereyağında kızartılmış soğan ve kıyılmış nane ile süslenerek servise sunulur.