Yüzde 25 sınırının kalkması kiracıları endişelendirdi! Kiracılar çözüm arayışında

Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması uygulaması sona ererken kiracılar ise ev arayışına başladı. Vatandaş endişeli, ekonomistler ise uygulamanın kaldırılmasının enflasyonu tetikleyeceğini ifade ediyor.

Kiralara yüzde 25 artış sınırlaması uygulamasının kalkması kiracıları ev arayışına soktu.

Haziran 2022'den bu yana devam uygulanan kiralara yüzde 25 sınırı 1 Temmuz'da sona erdi. Temmuz ayında yenilenecek kontratlar üzde 65,07 artacak. Kiracılar kaygılı...

Kiracılar ev arayışına başlarken ekonomistler ise uygulamanın kaldırılmasının enflasyonu tetikleyeceği görüşünde. Ayrıca ev sahibinin belirlenen artış oranlarının da üzerine çıkabileceği de gündemde.

Ekonomist Nazlı Sarp, kiracıların dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Nazlı Sarp, "Maalesef ülkemizde kurallar var ama kurallara uyulma oranı çok düşük. Çoğu kiracı uğraşmak istemediği için de bazen bu artış oranlarının üzerine çıkabiliyor." dedi.

Kiralar 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre artacak. Temmuz ayında yenilenecek kontratlara yüzde 65,07 oranında zam yapılacak.

Memur ve emeklinin aylığı netleşti! Ekonomi Elektrik zammı vatandaştan çıkıyor, şirketlere gidiyor Ekonomi Kirada yüzde 25 sınırı kalktı! Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi