Hakan Topkurulu: "Rusya'dan yakıtı ucuza alıp Türkiye'ye pahalıya satıyorlar"

Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, Büyüteç'te gündemin ekonomi başlıklarını değerlendirdi. Hakan Topkurulu açıklamalarında Türkiye'ye pahalı gelen enerji kaynaklarına dikkati çekti. Topkurulu şirketlerin Rusya'dan gazı ucuza alıp Türkiye'ye pahalı sattıklarını söyledi.

Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, Büyüteç programında ekonomi gündeminin sıcak başlıklarını değerlendirdi.

Rus haber ajanslarının, Türkiye'ye ucuza akaryakıt satıldığını haberleştirdiklerini belirten Hakan Topkurulu, Türkiye'deki rafineri şirketleri TÜPRAŞ ve STAR Rafineri'yi hedef aldı. Anadolu Ajansı'nın, Rusya'nın dünyaya ucuza petrol sattığı yönündeki haberini hatırlatan Topkurulu şunları söyledi:

- Türkiye’nin petrol ithalatını Rusya’dan ne kadar ciddi oranlarda arttığını göreceğiz. Hangi aylardan itibaren artığını ve bir de itiraf göreceğiz. Rus haber ajansının Türkiye’ye ucuz akaryakıt verdiklerini ilan ediyorlar. Türkiye’deki rafineri şirketleri Tüpraş ve STAR Rafineri bunu kabul etti, etmedi gibi bir şey söz konusu değil. 'Rusya’dan ucuza alıyoruz ve bunu Türkiye’ye pahalı satıyoruz. Arada komisyoncular var' diyorlar. Banane komisyoncudan sen ucuza alıyorsan! Sen bana pahalı fiyatlarda benzin, motorin sattıktan sonra ne yapayım? Ucuza alma o zaman git başka yerden al. Akaryakıtını niye Rusya’dan alıyorsun?

Hakan Topkurulu bu duruma neden müdahale edilmediği ile ilgili bazı çıkar ilişkileri olabileceğini vurguladı. 

Trabzon'da halkın nabzını tuttuk: ''Asgari ücret mi üretim mi'' Ekonomi Pirinçte gümrük vergisi sıfırlandı Ekonomi Asgari ücrette gözler yarın yapılacak toplantıda Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi