Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden ekonomi yönetimine eleştiri! Başkan Mustafa Gültepe'den kur değerlendirmesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ekonomi programını eleştirdi. Sanayicinin unutulduğunu söyleyen Gültepe, "Girdiler sürekli artıyor, çıktılar azalıyor. Alınan siparişlerden işletmeler zarar ediyor" dedi. Gültepe, kur politikasının da değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Abone ol

İhracatçılar, hükümetin izlediği ekonomi politikasından memnun değil. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ekonomi programını eleştirdi. Gültepe, ekonomi yönetiminin enflasyona odaklandığını, bu nedenle sanayicilerin unutulduğunu kaydetti.

Kayseri'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Gültepe, "Girdiler sürekli artıyor, çıktılar azalıyor. Alınan siparişlerden işletmeler zarar ediyor" dedi.

Türkiye'nin pahalı olduğuna da dikkat çeken Mustafa Gültepe," Sanayici şu an buzdağının altında, tekrar üzerine çıkmamız lazım. Türkiye pahalı değil, çok çok pahalı oldu." ifadelerini kullandı.

Kur politikasının değiştirilmesi gerektiğini de ifade eden Mustafa Gültepe, "Türkiye’de şu an en ucuz şey döviz. Bizim kur artsın diye bir talebimiz yok. Bizim istediğimiz 1 yılda 100 birimlik ürün 40 puan artıyorsa kurun da o seviyede artması. Olacaksa bir anda olsun, düşecekse de düşsün. Sürüncemeye gerek yok." dedi.

Çarkların dönmediğini kaydeden Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, "Bunun için enflasyonla kurun arasındaki makasın belli bir seviyede olması lazım." değerlendirmesi yaptı.

Borsa güne yükselişle başladı Ekonomi Tarımda istihdam alarm veriyor Ekonomi Antep fıstığında hasat başladı: Baklavalık fıstık hasat ediliyor Ekonomi Asya piyasalarında toparlanma başladı Ekonomi