TBMM'de gündem yoğun: En düşük emekli aylığı, sokak hayvanları, 9. yargı paketi

Emekli aylıklarına getirilmesi planlanan zam ve 9’uncu Yargı Paketi yeni haftada Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde olacak.  Meclis Genel Kurulu yeni haftayı yoğun bir mesaiyle karşılarken, sokak hayvanlarıyla ilgili hazırlanan kanun teklifinin görüşmeleri sürecek.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu yeni hafta mesaisine yoğun gündemlerle başlayacak.

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını hedefleyen teklif Genel Kurul’un gündeminde olacak.

Buna göre kredi kartı, banka kartı gibi sistemlerle yapılan tahsilatların mükellef adına yapılmaması durumunda usulsüzlük cezasının 3 katı ceza uygulanacak. Teklif içerisinde yurt dışına çıkış yapacak vatandaşlardan alınacak harç ücretinin 500 lira olması da yer alıyor.

Tartışmalarla gündemden düşmeyen 9’uncu Yargı Paketi de Genel Kurul’da görüşülecek. Paket, Hakim ve Savcı mülakatlarından kadının evlenince kendi soyadını kullanması gibi toplumsal birçok konuya dair düzenleme barındırıyor.

Diğer yandan bir önceki hafta 3 maddesi kabul edilen sokak hayvanlarıyla ilgili hazırlanan kanun teklifinin Tarım, Orman, Köyişleri Komisyonu’ndaki görüşmeleri 22 Temmuz günü devam edecek.

18 saat süren görüşmelerde gerilim tırmanmıştı. Hayvan haklarını savunduğunu iddia eden vekiller, çocuğu köpek saldırısına maruz kalan ailelere sözlü saldırıda bulunmuştu.

Kiracı ve ev almak isteyenler dikkat! İbre tersine döndü Ekonomi Moody's'ten Türkiye kararı! Ekonomi Sağlık Bakanlığı 1468 personel alacak Ekonomi Dolar ne kadar oldu? Ekonomi