Sakaryalı pazar esnafının sorunları neler?

Ulusal Kanal Muhabiri İlyas Gümrükçü, Sakarya'da pazar esnafına ve alışveriş yapan vatandaşlara mikrofon uzattı. Pazarcılar, mesleklerinin değer kaybettiğini belirtti. Vatandaşlar ise fiyat pahalığından alışveriş yapmakta zorlandıklarını belirtti.

Sakarya'da 35 yıldır pazar esnaflığı yapan Adem Güreç "İşlerimiz biraz yavaşladı. Millet yesin diye veriyoruz çok az kar yapabiliyoruz. Gelir seviyesini yükseltmek lazım." dedi. 

Kendi malını satan başka bir pazar esnafı, mazot ve kiraların pahalı olduğunu, kar oranlarının bu yüzden çok az olduğunu ifade etti. Esnaf, 18 TL'den aldığı domatesi en fazla 20 TL'ye satabildiğini söyledi. 

Türkiye o ürünlerde dünya lideri Ekonomi Türkiye konut fiyatları artışında zirvede Ekonomi Tarımda üretici enflasyonu yüzde 150'yi aştı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi