Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Faiz 50 baz puan daha düşürüldü, yüzde 8,5'e indi. Açıklanan karar metninde, indirimin; deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu kaydedildi.

Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini yüzde 50 baz puan düşürerek 8.5'a çekti.

Banka yılın ilk toplantısında faizi yüzde 9'da sabit bırakmıştı.

Açıklanan karar metninde, depremin üretim, tüketim, istihdam ve beklentiler üzerindeki etkilerinin kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği belirtildi. "Depremin yakın vadede ekonomik aktiviteyi etkilemesi beklenmekle birlikte orta vadede Türkiye ekonomisinin performansı üzerinde kalıcı bir etkide bulunmayacağı öngörülmektedir." ifadesi kullanıldı.

İndirim sonrası para politikası duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu belirtildi.

Metinde, enflasyondaki iyileşmenin görülmesiyle birlikte depremin yol açtığı arz-talep dengesizliklerinin enflasyon üzerindeki etkileri yakından izleneceği vurgulandı.

Konteyner vurguncuları Ekonomi Deprem düzenlemeleri Resmi Gazete'de Ekonomi Gayriresmi emlakçılardan deprem fırsatçılığı Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi