Memur ve emeklinin gözü 3 Ocak'ta

Aralık ayı enflasyon beklentisi açıklandı. Ekonomistler, aralık ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin yüzde 2,61 artmasını bekliyor. Memur ve emeklileri zamları için en kritik önemdeki aralık ayı enflasyon verisi, 3 Ocak’ta açıklanacak.

Aralık ayı enflasyon beklentisi açıklandı. Ekonomistler, aralık ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin yüzde 2,61 artmasını bekliyor. Memur ve emeklileri zamları için en kritik önemdeki aralık ayı enflasyon verisi, 3 Ocak’ta açıklanacak. Öte yandan Türk-İş’in araştırmasına göre, aralık ayında açlık sınırı 8 bin 130, yoksulluk sınırı da 26 bin 483 liraya yükseldi.

Memur ve emekli maaşları için belirleyeci olan Aralık ayı enflasyon verisi, 3 Ocak'ta açıklanacak.

Enflasyon Beklenti Anketine göre, ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,61 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin aralık ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,40 ve en yüksek yüzde 4 aralığında yer aldı.

Kasım ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından Temmuz ayından itibaren 5 aylık enflasyon farkı yüzde 14.04 olmuştu.

Aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından yapılacak zam ile en düşük emekli maaşının 5 bin lirayı aşması bekleniyor.

Öte yandan Türk-İş aralık ayı açlık-yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı. Türk-İş’in araştırmasına göre, 4 kişilik ailenin açlık sınırı, 8 bin 130 lira, yoksulluk sınırı 26 bin 485 lira oldu.

Mutfak enflasyonu aylık yüzde 4,41, yıllık ise yüzde 98,41 oranında arttı. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 10 bin 610 TL'ye ulaştı.

TPAO'dan Sakarya Gaz Sahası açıklaması Ekonomi O ürünlerde fiyatlar sabitlendi Yurt "Yetkililer koltuklarından kalkıp sahaya insin" Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi