Kredi Kartı Borcu Olanları İlgilendiriyor! Elinizi Çabuk Tutun...

Merkez Bankası faiz kararının ardından kredi kartı, ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi faizleri yine yükselecek. Bu durumda elinizi ç abuk tutmanız gerekiyor. İşte ayrıntılar..

Abone ol

Kredi kartı borcu olanları ilgilenden haber geldi. Perşembe günü Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararına gitmesinin ardından kredi kartı faizlerinin ciddi seviyelere çıkacağı bildirildi. Seçimden sonra peş peşe faiz artırımına giden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, art arda faiz artırımlarına gitti ve seçimden önce yüzde 8.5 seviyesinde olan politika faizi, kısa sürede yüzde 30 seviyesine kadar çıkarıldı ve rekor seviyelere kadar yükseldi.

Kredi Kartı Borcu Olanları İlgilendiriyor

Kredi Kartı Borcu Olanları İlgilendiriyor

Faiz oranları yükseldiğinde, kredi kartlarının faiz oranı %1 seviyesinden %3'lere kadar çıkarken, ihtiyaç kredilerinin %1.5 olan faiz oranları da %3'lere yükseldi. Konut kredilerinde faiz oranları %3'lere yükselirken, taşıt kredileri faizleri %4'lere dahi ulaştı.

Merkez Bankası'nın Perşembe günü faiz artırımına gitmesi, kredi ve kredi kartı faiz oranlarının yeniden yükselmesine neden olabilir. Morgan Stanley'den gelen açıklamaya göre, Merkez Bankası'nın faizleri 500 baz puan yükselterek yüzde 35 seviyesine çıkaracağı ifade edildi.

Elinizi Çabuk Tutun

Beklentilere göre, Merkez Bankası faizleri yüzde 35 seviyesine çıkarırsa, 1 Kasım itibarıyla referans faiz oranı yüzde 3.17'ye yükselecek. Kredi kartı faiz oranı yüzde 3.72 seviyesine, gecikme faiz oranı ise yüzde 4.02 seviyesine kadar yükselebilir.

Bu, şu anlama geliyor, eğer 1 Kasım'a kadar borcunuzu ödemez ve geciktirirseniz, 5,000 TL'lik borcunuz için yaklaşık 200 TL civarında bir faiz ödemesi yapmanız gerekebilir. Bu nedenle, kredi kartı borcu olanların, bu tarihe kadar borçlarını ödemesi ve faize bırakılmamasında fayda var.

Bakın Ne Kadar Oldu? Ekonomi Borsa Günü Yükselişle Tamamladı Ekonomi Konut Açığı ve Kira Artışı Mağdur Ediyor Ekonomi Kur Korumalı Mevduat'tan Çıkış Hızlandı! Ekonomi