Konya ovasında ayçiçekleri çiftçinin elinde kaldı

Konya ovasında ayçiçekler kantarda bekliyor. Taban fiyatı 20 TL olarak bekleyen üreticiler, 12 lira olarak açıklanan fiyata ürününü satamıyor. Çiftçiler ürünlerini satmak için hükümetin duruma el atmasını istiyor.

Konya’da üreticinin ürünü elinde kaldı. Taban fiyatı 12 lira olarak açıklanan ayçiçeklerini alan yok. Onca emekle yetiştirilen ayçiçekleri kantarda bekliyor.

Üreticilerin bu sene taban fiyat beklentisi en az 20 liraydı. Fakat ürünlerini 12 liraya dahi satamıyorlar.

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil çiftçinin sesi oldu. Hükümete seslendi.

Bestil girdi maliyetlerindeki fahiş artışa da dikkat çekti.

Ellerinde kalan ürünlerini bir an evvel satmak isteyen Ayçiçeği üreticileri hükümetten bu soruna çözüm bulmalarını istiyor.

Şehit madenci ailelerine destek Ekonomi Rekabet Kurulu'ndan Ferrero'ya fındık soruşturması Ekonomi Avdagiç yeniden İTO Başkanı seçildi Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi