Kamuda sözleşmeliye kadro teklifi yasalaştı

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenlemeyle, 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresi olmadan doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçecek.

Abone ol

Yüz binlerce sözleşmeli personel kadroya geçecek.

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenlemeyle, 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresi olmadan doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçecek. Kadroya geçişler isteğe bağlı olacak.

Memur kadrosuna geçmek isteyenler, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra 30 gün içinde başvuru yapacak.

3+1 sözleşmeli personelin kadroya geçişinde “mevcut haklarında geriye gidiş olmasın” diye sendikaların Meclis'te sürdürdüğü görüşme trafiği de dikkate alındı. Kadroya geçenler görevde yükselme ve tayin hakkı gibi tüm haklardan faydalanacak.

Kanun çıktıktan sonra mahalli idarelerde çalışmak için KPSS şartı getirilecek.

Kırmızı ette fiyat artışına karşı önlem Ekonomi Borsa İstanbul bugün nasıl hareket etti? Ekonomi Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Ekonomi 2022'de hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Ekonomi