Vali Köşger: "Türkiye'nin iktisadı aynı binada ele alınacak"

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Cumhuriyet'in 100. yılında açılacak İzmir İktisat Kongresi binası ile ilgili açıklamalar yaptı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Vali Köşger, Cumhuriyetin 100’üncü yılında İktisat Kongresinin tekrar toplanacağını söyledi.

İktisat Kongresi’nin 100 yıl önce yapıldığı binası yıkılmış ve uzun süredir de otopark olarak kullanılıyordu. Arsa kamulaştırıldı ve 100 yıl öncesindeki bina esas alınarak inşa edilmeye başladı. İzmir İktisat Kongresi binası 17 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılacak.

İzmir’in yıllar sonra yine öncü rol oynacağının altını çizen Köşger, "Türkiye'nin 2. Yüzyılının iktisadi rotası yine İzmir’de belirlenecek" dedi.

İktisat Kongresi’nin Atatürk’ün büyük vizyonu olduğunu hatırlatan Vali Köşger, kongreyi kurumsal hale getirerek her yıl toplamayı hedeflediklerini söyledi.

Cevdet Özgökçe: "Van turizmi için İran kapıları açılmalı" Ekonomi Şirketler için KKM'de süre uzatıldı Ekonomi Akdeniz'de ihracatçıların sorunları hâlâ çözüm bekliyor Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi