İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı: "Altın bu hafta o rakamları görecek!"

Altın piyasasıyla ilgili detaylar sürekli olarak izlenirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş önemli açıklamalarda bulundu. Bu hafta altın fiyatlarının belirli seviyeleri geçebileceğini belirten Memiş, piyasa değerlendirmelerini paylaştı.

Abone ol

Türkiye'de yatırımcılar arasında popüler olan altın piyasasıyla ilgili güncel gelişmeler, yatırımcıların dikkatini çekiyor. İslam Memiş, piyasalara ilişkin öngörülerini paylaşırken, gram altın tahminlerine de değindi.

PİYASA ANALİZİ

İslam Memiş, bu hafta Avrupa'daki enflasyon verilerini ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını yakından takip edeceğimizi belirtti. Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

"Bu hafta oldukça kritik bir dönemdeyiz. Avrupa'daki enflasyon verilerini ve çarşamba günü ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını gözlemleyeceğiz.

Borsa İstanbul geçen hafta 10.891 puan seviyesinden kapandı. Kısa vadede 10.750 ile 11.500 puan aralığını takip edeceğim. Endeks, tepki alımları ile 11.000 puanın üzerine çıkabilir.

Dolar/TL kuru şu anda 33 lira civarında işlem görüyor. 32.80 lira seviyesinin destek olarak işlev gördüğünü, 33.30 lira seviyesinin ise direnç oluşturduğunu gözlemliyorum. Dolar/TL kurunda bu aralığı takip edeceğim."

ALTIN FİYATLARI İÇİN TAHMİNLER

Ons altın için 2.380 - 2.420 dolar aralığını izlediğini belirten Memiş, "Fed'in kararının ardından 2.420 dolar seviyesi yukarı yönlü kırılabilir ve bu hafta 2.450 dolara kadar yükselme görülebilir. Ancak, 2.360 - 2.450 dolar bant aralığında hareketler göreceğiz ve 2.360 dolara doğru bir geri çekilme olabilir. Ağustos ayında ABD seçim süreci kaynaklı yukarı yönlü hareketler bekliyoruz" dedi.

Gram altın konusunda ise Memiş, "Gram altın, ons altının hareketlerine paralel olarak hareket eder. Bu hafta 2.520 - 2.620 lira aralığını takip edeceğiz ve 2.620 lira seviyesi test edilebilir. Kısa vadede, ons altındaki duraksama nedeniyle gram altında da benzer bir hareketlilik göreceğiz," ifadelerini kullandı.

Borsa güne yükselişle başladı Ekonomi Vergide adalet tartışmaları sürüyor Ekonomi MTV için son gün 31 Temmuz Ekonomi İstanbul'da taksiye zam Ekonomi