İlk zamlı asgari ücret ne zaman hesaplara yatacak?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılı asgari ücretin açıklanmasının hemen ardından milyonlarca çalışan ilk maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağını merak etmeye başladı.

Haberin devamı için tıklayınız

Bu senenin başından bu yana milyonlarca çalışan tarafından asgari ücretin yeni zamlı fiyatının ne kadar olacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin pek çok açıklamaların gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecek olan bu zammın yüksek olacağı ve de kendisi de yeni belirlenen rakamın üzerine refah payı ekleneceğini duyurmuştu. 

Son olarak dün gerçekleşen asgari ücret tespit komisyonu tarafından düzenlenen toplantı sonucunda Türk-İş tarafından belirtilen 9 bin TL talepte anlaşma sağlanamamasının ardından bir karara varılamamıştı. Bu karara varılamamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girerek dün gece Bakan Bilgin ile yaptıkları görüşmenin sonucunda bugün için asgari ücretin Erdoğan tarafından açıklanacağı öğrenildi. Türk-İş ise 9 bin TL taleplerinin yerine getirilmeyen toplantıda yer almayacaklarını daha önce de belirttikleri için toplantıda yer almama kararı aldı.