Emeklilikte Yaşa Takılanlar ne istiyor?

EYT sorunu, Türkiye'de milyonlarca insanı etkileyen bir konu. Milyonlarca sigortalının tek talebi ise, hukuka aykırı bir şekilde geriye dönük hak kayıplarına neden olan kanunun düzenlenmesi.

Abone ol

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu, yıllardır çözüm bekleyen sorunlardan biri. Milyonlarca kişinin mağduriyet yaşadığı bu konuda, son dönemlerde hükümetin çözüme yönelik adımlar attığı görülse de bu adımların ne kadar yeterli olduğu tartışmalı. EYT'lilerin tek isteği ise hak kayıplarının önüne geçilmesi. 

EYT'liler, yıllardır sorunun çözülmesini bekliyor. Sorunları, Marmara Depremi'nden sonra, 1999 yılında yürürlüğe konulan 4447 sayılı kanunun geriye dönük işletilerek emeklilik haklarını ellerinden alınmış olması. 1999 yılında yürürlüğe konulan kanun, daha önce yaş şartı aranmadan emekliliğe hak kazanan sigortalılara yaş şartı getirmişti.

EYT'liler, getirilen yaş şartı sonrası oluşan mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. EYT'liler, kazanılmış hakları olan emekliliğin, 1999 yılında çıkan 4447 sayılı kanunun, hukuka aykırı olarak, geriye dönük işletilmesi sonucu ellerinden alınan emeklilik haklarını istiyor. Erken emeklilik istemediklerini belirten EYT'liler, hak edilmiş emekliliklerini istediklerini belirtiyor.

Benzine indirim geldi Ekonomi Emeklinin zam oranı ne olacak? Ekonomi Hepsiburada Yılın Üçüncü Çeyreğinde 17,4 Milyon Siparişle %66 Büyüdü Ekonomi Galatasaray’ın GS Leo Residences’ı Nevita’yla yurtdışına açılıyor Ekonomi