EYT'liler dikkat: Son gün 31 Mart

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesiyle ilgili emekliliğe hak kazananların başvuruları devam ediyor. SSK ve BAĞ-KUR'luların Nisan ayında aylık alabilmeleri için 31 Mart'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla ilk etapta 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı. Hak sahipleri, 3 Mart itibarıyla emeklilik için müracaata başladı.

İşlemler, e-Devlet üzerinden ya da SGK merkezlerinden yapılabiliyor. Aylıklar, emeklilik dilekçesi verildikten sonraki aydan itibaren ödenecek. Emeklilik dilekçesi verildikten sonraki ay başından itibaren aylıklar ödeniyor.

SSK ve BAĞ-KUR'luların Nisan ayında aylık alabilmeleri için 31 Mart'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Eğer bu kişiler 1 Nisan'da başvuru yaparlarsa 1 Mayıs itibarıyla maaşı hak edebilecekler. EYT'lilerin hem 2 bin lira bayram ikramiyesi, hem en düşük emekli maaşı olarak 7500 lira ve banka promosyonunu toplu bir şekilde 5 ile 15 bin TL arasında alacak.

Bankaların kârı 65 milyar TL'yi aştı Ekonomi Şirketlere KKM düzenlemesi Ekonomi Çin'den 22 ülkeye 240 milyar dolar kredi Dünya Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi