Darphane'den o iddialara yanıt: ''Gerçek dışıdır...''

1 TL'nin üretim maliyetinin 3 TL olduğuna ilişkin iddialara Darphane'den yanıt geldi. Twitter hesabından yapılan paylaşımda, bu iddianın kesinlikle yalan ve gerçek dışı olduğu belirtildi.

Abone ol

Darphane, 1 TL'nin üretim değerinin 3 TL olduğu iddialarına yanıt verdi.

Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve maden fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle sosyal medyada 1 TL'lik madeni paranın fiyatının 3TL'ye çıktığı iddia edildi. Bunun üzerine Darphane'den açıklama geldi.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, bu iddianın kesinlikle yalan ve gerçek dışı olduğu belirtildi:

- Darphane tarafından üretilen madeni paralar, yüksek güvenlik alaşımı içeren metallerden oluşmaktadır. Madeni alaşımda kullanılan Bakır, Çinko ve Nikel metallerinin fiyatları küresel çapta yüksek bir dalgalanmaya maruz kalmış, bu durum dünyadaki tüm madeni paraların üretimi üzerinde olumsuz etki oluşturmuş ve piyasaların tekrar dengeye oturması ile Madeni Para üretim maliyeti ile nominal değerler tekrar dengelenmiş durumdadır. Bu çerçevede, son günlerde kamuoyunda ifade edildiği üzere, 1 TL'nin üretim değerinin 3 TL olduğu beyanı kesinlikle yalan ve gerçek dışıdır. Bu tür asılsız beyanlar dikkate alınmamalıdır.

Açıklamanın içinde maliyetle ilgili herhangi bir bilgi ise yer almadı.

Zorunlu Deprem Sigortası'nda yeni dönem Ekonomi Sağlık Bakanlığı atama başvuru süresini uzattı Ekonomi Sağlık Bakanlığı atama başvuruları süresini uzattı Ekonomi Akaryakıta indirim geliyor: Bu gece pompaya yansıyacak Ekonomi