BIST 100 haftayı düşüşle kapattı: Endeks yüzde 2,55 değer kaybetti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününü düşüşle kapattı. BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,55 oranında değer kaybederek 9.668,10 puanla tamamladı.

Abone ol

Endeks, önceki kapanışa kıyasla 253,30 puan gerilerken, toplam işlem hacmi ise 77,9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,90, holding endeksi ise yüzde 3,13 oranında değer kaybetti.

Tüm sektör endeksleri düşüş gösterirken, en büyük kayıp yüzde 3,49 ile madencilik sektöründe yaşandı.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, politika değişikliklerinin zamanlamasına dair güvercin mesajlar vermesine rağmen, küresel piyasalarda olumlu bir seyir izlenirken, Türkiye'deki piyasalarda negatif bir ayrışma görüldüğünü belirtti.

Powell, konuşmasında politika ayarlarının zamanının geldiğini vurgulayarak, "faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Analistler, gelecek hafta yurt içinde reel kesim güven endeksi, kapasite kullanım oranı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti ve dış ticaret dengesi verilerinin; yurt dışında ise Japonya'da tüketici güven endeksi ve Tokyo Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Almanya'da büyüme ve TÜFE verileri, Avro Bölgesinde tüketici güven endeksi ve TÜFE ile ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve büyüme gibi önemli verilerin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.500 puan seviyeleri destek, 9.800 ve 9.900 seviyeleri ise direnç noktaları olarak öne çıkıyor.

TÜRK-İŞ Ankara'da miting yapacak Ekonomi O şehirde ekmeğe gizli zam Ekonomi En yüksek faiz veren banka belli oldu: İşte 500 bin TL'nin getirisi... Ekonomi Dolar artacak mı? Alman bankası tarih verdi Ekonomi