ATM'lerde kritik değişiklik: Artık o banknotlar olmayacak

ATM'lerde günlük para çekim limitlerini artıran bankalar, bu önlemin yeterli olmadığını fark edince yeni bir sistem uygulamaya koymaya karar verdi. Türk lirasındaki son dönemdeki değer kaybı, nakit para kullanımında ciddi sorunlara yol açtı.

Abone ol

Enflasyonun etkisiyle fiyatlar artarken, tedavüldeki en büyük banknotun 200 TL olması, fiziki para kullanımında önemli bir engel olarak öne çıkıyor. Bu sorunu çözmek amacıyla bankalar, geçtiğimiz haftalarda ATM'lerdeki para çekim limitlerini yükseltme kararı almıştı.

ATM'lerde Yeni Dönem Başlıyor

Ancak bu değişikliklerin yetersiz kalması üzerine, bankalar ATM'lerin kullanımında daha geniş kapsamlı bir düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Geçen haftadan itibaren uygulamaya giren yeni sistemle birlikte birçok ATM'de tek tip banknot kullanımı devreye alınacak.

Bu değişiklikle ilgili detayları paylaşan Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bankalar, 5, 10 ve 20 TL'lik banknotlardan sonra 50 TL banknotları da ATM'lerden kaldırmaya başladı. Bazı bankalar, 100 TL banknotları da ATM'lerden çekmeyi planlıyor. Yakında ATM'lerde sadece 200 TL banknotlar kullanılacak." Son günlerde birçok vatandaş, ATM'lerden 10, 20 veya 50 TL’lik banknot çekememekten şikayetçi olurken, bu düzenlemeyle bu tür banknotlar artık ATM'lerden yatırılmayacak veya çekilemeyecek. Bankalar, ATM'lere yalnızca 100 ve 200 TL'lik banknotlar yerleştirecek. Bu durumda, bazı ATM'lerde yalnızca 100 ve 200 TL, bazı ATM'lerde ise sadece 200 TL'lik banknotlar bulunacak

.

Borsa İstanbul'da düşüş devam ediyor Ekonomi Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Yeni dönem başlıyor Ekonomi 2025'te asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni tahmin geldi Ekonomi İş arayanlar dikkat! PTT 10 bin personel alacak Ekonomi