Asgari ücret 25 bin TL mi olacak?

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Temmuz ayında yapılacak zamdaydı. Öte yandan asgari ücretli de ara zam bekliyordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, "Asgari ücret derhal en az 25 bin liraya yükseltilmelidir. En düşük emekli maaşı, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır." dedi.

Abone ol

Yücel, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, temmuz ayı içerisinde Şam'a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyor. Çünkü bu sorunu Türkiye ile Suriye'nin masaya oturarak birlikte çözebileceğine inanıyoruz. Türkiye'nin artık bir sığınmacı sorunu olmasın diye, her kesimin irade ortaya koyması gerekiyor." dedi. Yücel, parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında devam eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklama yaptı.

Muharrem ayının tüm insanlığa huzur getirmesini dileyen Yücel, Türkiye'yi Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale taşıyan A Milli Futbol Takımını tebrik etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son enflasyon rakamlarının inandırıcı olmadığını savunan Yücel, 6 ayda memurun, emeklinin ve asgari ücretlinin aldığı maaşın enflasyon karşısında eridiğini söyledi.

Türkiye'nin, Avrupa'da asgari ücretin en düşük olduğu ülkeler arasında yer aldığını ve çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 50'sinin asgari ücret ve civarında ücretlerle yaşadığını kaydeden Yücel, "Asgari ücret derhal en az 25 bin liraya yükseltilmelidir. En düşük emekli maaşı, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Mutlaka ama mutlaka emeklilere refah payı verilmelidir." dedi.

Kazançlı bir arazi satın almanın püf noktaları! Ekonomi Türkiye Sigorta 6 ayda 50.4 Milyar TL prim üreterek sektörde bir rekora daha imza attı Ekonomi Toplu taşıma o gün ücretsiz olacak! Ekonomi Dolar önce 36, sonra 40 TL olacak! Ekonomi