Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Türkiye'nin en iyi mühendislik fakülteleri belli oldu

YKS'de milyonlarca üniversite öğrencisi ter döktü. Adaylar, tercih döneminde en iyi fakülteleri araştırıyor. Peki Türkiye'nin en iyi mühendislik fakülteleri hangileri?

Abone ol

Mühendislik öğrencileri ve adaylarının merakla beklediği liste nihayet açıklandı. Türkiye'nin en önde gelen mühendislik fakülteleri, bu yılki sıralamada kendine yer buldu. Listede sadece 10 üniversite yer alıyor ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi, tüm sıralamalarda en üstte bulunarak Türkiye'nin en iyi mühendislik fakültesi olarak öne çıktı. Peki, sıralamada yer alan diğer 9 mühendislik fakültesi hangileri?

TÜRKİYE'NİN EN İYİ MÜHENDİSLİK ÜNİVERSİTELERİ

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin zirvede yer aldığı Türkiye'nin en iyi 10 mühendislik fakültesi listesinde, Yıldız Teknik Üniversitesi 2. sırada bulunuyor. Hemen ardından ise Hacettepe Üniversitesi geliyor.

ODTÜ ise sıralamada 4. sırada bulunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi ise 5. sırada yer alıyor. En iyi mühendislik fakültelerinde büyükşehirler öne çıkıyor. Bu fakültelerin en iyileri ise çoğunluklu olarak İstanbul'da yer alıyor.

LGS tercih sonuçları 2024 sorgulama ekranı Eğitim Aydın'ın en iyi liseleri açıklandı! Eğitim Türkiye'nin en iyi 5 lisesi belirlendi! Eğitim Türkiye'nin en başarılı hemşirelik fakülteleri açıklandı Eğitim