Okul masrafları karşısında veliler zorda

Okul masrafları aile bütçesini zorluyor. Yapılan bir araştırmaya göre, çocuğu okula giden ebeveynlerin yüzde 70’i okul masraflarının bütçelerini çok zorlayacak şekilde arttığını, yüzde 24’ü de biraz zorlayacak şekilde arttığını söylüyor.

Artan eğitim giderleri nedeniyle veliler zorda.

Ipsos tarafından yapılan ANTİKRİZ MONİTÖRÜ araştırmasına göre, ebeveynlerin yüzde 70'i okul masraflarının bütçelerini zorladığını söylerken, yüzde 24'ü ise biraz zorlandığını belirtti.

Etkilenmeyen kesimin ise sadece yüzde 6 olduğu görüldü.

Araştırmaya göre ebeveynlerin yüzde 81’i okul harcamalarının yanı sıra diğer masrafları karşılayabilmek için bazı harcama kalemlerini de kısmaya çalışıyor. Özellikle sosyal hayata yönelik kalemlerde tasarrufa gidiliyor.

Dışarıda yemek yemek ya da sinema tiyatro gibi dışarıda eğlence aktiviteleri daha az yapıldığı görülüyor. Giyim harcamaları da kısılmaya çalışılan diğer bir harcama kalemi.

Ankete katılan velilerin yüzde 37’sinin, okul masraflarını kısmak için geçen seneden kalan kırtasiye malzemelerini kullandırdığı görülüyor.

Okulda yapılan yemek harcamalarını kısmak için de her 4 ebeveynden birinin beslenme koyduğu belirtiliyor.

MSÜ Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda ant içme töreni Eğitim Hatay'da geleceğin ziraat mühendisleri pamuk tarlasına indi Yurt Perinçek TGB kongresini selamladı: ''Zaman gençliğin, TGB'nin zamanıdır" Siyaset Yurt sonuçları açıklandı Eğitim Türkiye ile Fransa arasında okul krizi Eğitim Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinde 22 madde Meclis'ten geçti Eğitim Yaz tatili başlıyor! 3 aylık tatil nasıl değerlendirilmeli? Eğitim Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına tepki! Eğitim Ücretli öğretmenler kadro istiyor! Eğitim 19 milyon öğrenci için son hafta: Eğitim "Liyakatli atamalar yapılsın" Eğitim LGS'ye sayılı günler kaldı Eğitim