MEB'ten yeni karar: Milyonlarca öğrenciyi etkiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni bir sınav düzenlemesine imza attı. Yayınlanan genelgede özellikle sınavlara yönelik alınan karar dikkat çekti. Bakanlık, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni tüm yurtta uygulamaya koyacağını duyurdu.

Abone ol

Haber7'nin aktardığı bilgilere göre, öğretmenler için düzenlenecek eğitimler 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Bu eğitimler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulanacağı sınıflardaki öğretmenlere teorik ve pratik olarak verilecek. Diğer sınıf düzeylerindeki öğretmenlerin eğitimleri ise ara tatil döneminde, il milli eğitim müdürlükleri tarafından organize edilecek ve bu eğitimler, 50 kişiyi geçmeyen gruplar halinde yapılacak.

DENEME SINAVLARI KALDIRILDI!

Geçen yıl ilkokullarda sınavları kaldıran MEB, velilerin talepleri doğrultusunda 1. sınıftan itibaren deneme sınavlarına izin vermişti. Ancak, yeni genelgeyle birlikte, 1. sınıftan liseye kadar deneme sınavlarının tamamen yasaklandığı açıklandı. Bu kararın temel amacı, öğrenciler üzerindeki sınav stresini azaltmak.

Sınıf içi ölçme ve değerlendirme faaliyetleri, öğrencilerin bilgi ve becerilerini ölçmek ve öğrenme eksikliklerini tespit etmek amacıyla planlanacak. Önceden yapılan il, ilçe ve okul genelindeki deneme sınavları, öğrenciler arasında yarış ortamı yaratıyordu ve bu durum, erken yaşlarda sınav stresine yol açıyordu. Yeni düzenlemeyle bu stresin önüne geçilmesi hedefleniyor. Bakanlık, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanacak yeni müfredat kapsamında ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun olarak süreç odaklı ve geliştirici bir yaklaşımla yürütüleceğini vurguladı.

Ayrıca, öğrencilerin akademik başarıya göre sıralanıp yarışa sokulması gibi uygulamalara son verileceği belirtildi.

Öğretmenlerin atama sonuçları açıklandı Eğitim 13 üniversitenin rektörü değişti Eğitim Karabük Üniversitesi Rektörlüğünden açıklama Eğitim ALES/2 sınav sonuçları açıklandı Eğitim