MEB'den 81 ilin valiliğine yeni genelge: Hazırlıklar başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün çeşitli etkinliklerle kutlanmasını içeren bir genelge yayımladı.

Abone ol

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, “24 Kasım Öğretmenler Günü; çocuklarımızın geleceğini aydınlatan, milli değerlerimizin ve güçlü yarınlarımızın kararlı temsilcileri olan öğretmenlerimize içten teşekkürlerimizi sunmamız için bir fırsattır" ifadelerine yer verilerek, öğretmenlerin ve halkın bu etkinliklere en yüksek katılımının sağlanması gerektiği vurgulandı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin nihai hedefi olan yetkin ve erdemli bireyler yetiştirme misyonunda, öğretmenlerin en önemli yapı taşlarından biri olduğu belirtilen genelgede, yurt içi ve dış temsilciliklerde düzenlenecek 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri ile öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmayı güçlendirmek, sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirmek, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki değerini artırmak hedefleniyor.

KUTLAMA KURULLARI OLUŞTURULACAK

Bu kapsamda; İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul/kurum müdürlükleri ve dış temsilciliklerde kutlama kurulları oluşturulacak. Bu kurullar, programların hazırlanması ve uygulanmasında öğretmen, öğrenci, okul/kurum yöneticileri, okul-aile birlikleri, veliler, halk, kamu ve özel sektör kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın-yayın organlarının aktif katılımını sağlayacak. Hazırlanan programlarda, imkanlar dahilinde öğrencilere, velilere ve öğretmenlere yönelik eğitici ve bilgilendirici etkinliklere öncelik verilecek. Düzenlenecek etkinliklere, yerel yöneticiler, şehit öğretmenlerin yakınları, emekli öğretmenler, mezun öğrenciler ve vatandaşlar davet edilecek.

ADAYLIK SÜRECİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRETMENLER YEMİN EDECEK

Başta şehit öğretmenler olmak üzere, vefat eden öğretmenler kabirleri başında anılacak, şehit öğretmenlerin aileleri ve huzurevlerindeki emekli öğretmenler ziyaret edilecek ve emekli öğretmenlerin, eski okullarındaki programlara öncelikli olarak davet edilmesi sağlanacak. 24 Kasım itibarıyla adaylık sürecini tamamlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirilecek. Ayrıca, yıl içinde emekli olan öğretmenlerden kutlama programlarına katılanlara Hizmet Şeref Belgesi takdim edilecek.

İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul/kurum müdürlükleri ve dış temsilcilikler, dijital platformlarda öğretmenlerin mesleki dayanışmalarını pekiştirecek bilgi paylaşımları yapacak, bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenleyecek. Ayrıca, öğretmenlik mesleği ile ilgili anı, resim, şiir, kompozisyon, kısa film, fotoğraf gibi yarışmalar organize edilecek; dereceye girenlere ödüller takdim edilip eserler sergilenecek.

SPOR MÜSABAKALARI DÜZENLENECEK

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama komiteleri tarafından, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak öğretmenler arasında spor müsabakaları düzenlenecek. Mesleki başarılarıyla öne çıkan öğretmenlerin başarı öykülerini meslektaşları ve üniversitelerdeki öğretmen adaylarıyla paylaşabilecekleri konferans, panel ve söyleşi gibi etkinlikler düzenlenecek; bu başarı hikayelerini anlatan kısa filmler ve görseller kamuoyuna sunulacak. Ayrıca, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kapsayan hafta boyunca ve yıl içinde öğretmenlik mesleğinin misyonu, saygınlığı, rehberlik rolü ve adanmışlık gibi temaları ele alan panel, sempozyum, açık oturum ve konferanslar organize edilecek. 24 Kasım Öğretmenler Günü haftası ve yıl boyunca kamu ve özel sektör iş birliği ile öğretmen ve öğrencilere yönelik indirim kampanyaları düzenlenmesi de sağlanacak.

Ayrıca, il ve ilçelerde kamu kurumlarıyla iş birliği yapılarak, 100'üncü Yıl Eğitim Ormanı'nda ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirilecek. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, öğrenciler, veliler ve okul-aile birlikleri tarafından öğretmenlere verilecek hediyeler konusunda eğitim hizmeti sunanların mesleki etik kurallarına uymalarına özen gösterilecek.

Eğitim kurumları 3. şahıslara açılıyor Eğitim Öğrenciler dikkat! Başvuru için son gün Eğitim Okulların açılışı ertelendi mi? Açıklama geldi Eğitim KPSS sonuçları açıklandı Eğitim