İkinci yarıyıl için genelge yayınlandı

İçişleri Bakanlığı, pazartesi ara tatilin bitmesi ile başlayacak ikinci eğitim dönemine ilişkin genel yayınladı. 81 il valiliğine gönderilen genelge ile, okul servisleri önümüzdeki hafta boyunca denetlenecek. Okul çevrelerinde güvenlik önlemi artırılacak.

6 Şubat'ta okullar açılıyor, tedbirler artırılıyor.

İçişleri Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında alınacak tedbirlerle ilgili genelge yayınladı.

81 il valiliğine gönderilen genelgede, çocukların okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin artırılmasının önem arz ettiği ifade edildi.

Genelge ile, okul servisleri önümüzdeki hafta boyunca denetlenecek. Vali ve kaymakamların başkanlığında, okul servis taşımacılığı faaliyetleri düzenli ve güvenli olarak yürütülecek.

Okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin risk analiz değerlendirmeleri çerçevesinde ilave tedbirler planlanacak.

Okul idareleri ile irtibat kurularak okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde, çevresinde trafik tedbirlerinin alınması için ek personel görevlendirilecek.

Trafik kuralları farkındalığı eğitimlerine devam edilecek.

Öncelik dereceli okullarda güvenlik tedbirleri artırılacak. Okul çevrelerindeki metruk binaların yıkımına devam edilecek.

Okul çevrelerinde uyuşturucu ve uyarıcı maddelere yönelik mücadele devam edecek. Okullarda valilerin başkanlığında kaymakamlar, il emniyet müdürü, uygun görülecek diğer paydaşların katılımıyla hazırlık toplantısı düzenlenecek.

Kamuya açık alanlarda genel asayiş uygulamaları ve denetimleri yapılacak.

MEB özel okulları takibe aldı Eğitim Hurda malzemeleri sanat eserine dönüştürüyorlar Yaşam "Sınavla kariyer belirlenmesine karşıyız" Eğitim Yurt sonuçları açıklandı Eğitim Türkiye ile Fransa arasında okul krizi Eğitim Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinde 22 madde Meclis'ten geçti Eğitim Yaz tatili başlıyor! 3 aylık tatil nasıl değerlendirilmeli? Eğitim Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına tepki! Eğitim Ücretli öğretmenler kadro istiyor! Eğitim 19 milyon öğrenci için son hafta: Eğitim "Liyakatli atamalar yapılsın" Eğitim LGS'ye sayılı günler kaldı Eğitim