Ebeveyn eğitimi otizmli çocuğun gelişiminde kilit rol oynuyor

Otizmli çocukların gelişiminde eğitim en önemli faktör. Eğitimin önemi sadece çocuk için değil ebeveynler içinde geçerli. Ulusal Kanal yayınına katılan Anadolu Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Uyar, en önemli görevin devlete düştüğünü söyledi.

Otizmli kişilerin en önemli sorunu sosyal etkileşim ve iletişim. Üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu sürebilen bu rahatsızlığın tedavisinde çocuğun alacağı eğitim çok önemli.

Anadolu Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Uyar, Ulusal Kanal’da Yeni Ufuklar programında Şule Perinçek'in konuğu oldu. Uyar, otistik çocuğun eğitiminin yanı sıra anne ve babanın alacağı eğitimde çok kritik olduğunu veurguladı.

Otistik çocuklar eğitimle bu rahatsızlığı aşabiliyor. Fakat bu eğitimler çok özel ve yüksek maliyetli eğitimler. Devlet 12 saatlik bir eğitimin maliyetini karşılanıyor ancak bu eğitim süresinin 20 ile 40 ders saati olması öneriliyor.

Bazı liderlerin otistik meziyetleri olduğunu söyleyen Uyar, bilimsel faliyetler ve ARGE çalışmalarında otizmli bireylerin çok başarılı olduğuna dikkat çekti.

Otizmden korkmamalıyız diyen Nüvit Uyar, "bu engel durumuyla aile yüzleşerek çözüme odaklanmalı" dedi.

Otizmli bir çocuğun eğitiminde ailenin rolü çok büyük. Anadolu Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Uyar, bu nedenle çalışan otizmli annelerinin yarım gün izinli sayılması ve ücret devlet tarafından karşılanmasını istedi.

Devlet Bahçeli'den adaylık açıklaması Gündem Erzurum'da yeni bir eğitim projesi daha: “Tarih Yazan Çocuklar Erzurum’da” Eğitim Türk Eğitim Sen'den 'Ücretli öğretmen' tepkisi Eğitim Yurt sonuçları açıklandı Eğitim Türkiye ile Fransa arasında okul krizi Eğitim Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinde 22 madde Meclis'ten geçti Eğitim Yaz tatili başlıyor! 3 aylık tatil nasıl değerlendirilmeli? Eğitim Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına tepki! Eğitim Ücretli öğretmenler kadro istiyor! Eğitim 19 milyon öğrenci için son hafta: Eğitim "Liyakatli atamalar yapılsın" Eğitim LGS'ye sayılı günler kaldı Eğitim