Ukrayna'dan TürkAkım ve Mavi Akım saldırısı: Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı

TürkAkım ve Mavi Akım’ı koruyan Rus donanmasına saldırı ile Türkiye ve Rusya’ya mesaj mı verildi? Bu soruyu gündeme Türk- Rus İlişkileri Uzmanı Dr. İvan Starodubtsev taşıdı. Saldırının zamanlamasına dikkat çekti, “Saldırı girişimi 28 Mayıs ve sonrası için mesaj taşıyor” dedi.

Abone ol

ABD ve Batı desteğini arkasına alan Ukrayna, Kuzey Akım sabotajlarından sonra gözünü TürkAkım ve Mavi Akım’a dikti. İnsansız deniz araçları ile Türk Akım’ı koruyan Rus donanmasına saldırdı.

Türkiye’nin münhasır ekonomik bölgesinde TürkAkım ve Mavi Akım saldırısının zamanlamasına dikkat çekti. Rastgele bir saldırı olmadığını vurguladı. "Mesaj çok net" dedi.

Türk- Rus İlişkiler Uzmanı Dr. İvan Starodubtsev, Rusya’nın püskürttüğü saldırı girişiminin 28 Mayıs’a yönelik bir mesaj olduğunu söyledi.

Batı destekli Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını hatırlattı.

Ukrayna’nın yeni savaş stratejisinin terör saldırıları olduğuna dikkat çekti. Batının Kuzey Akım gibi TürkAkım'ı durdurmaya kararlı olduğunu belirtti.

Türk-Rus işbirliğinin Karadeniz’i barış denizine çevirdiğinin altını çizdi İvan Starodubtsev. ABD’nin boğazların anahtarını elinde tutan Ankara’ya baskı uygulamaya çalıştığını vurguladı.

Rus uzamana göre iki ülkenin emperyalist saldırılara karşı Karadeniz İşbirliği Formu çerçevesindeki adamlarını hızlandırması şart.

6,6 büyüklüğünde deprem! Dünya Putin'den Batı'ya şantaj tepkisi Dünya Fransa'dan Ukrayna'ya kötü haber Dünya AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na Rusya tepkisi Dünya