Ukrayna Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırdı! Felakete ramak kaldı

Ukrayna, Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırdı. Topçu atışlarının yapıldığı saldırıda, ayrıca dronlar kullanıldı. Dronlarla yapılan saldırılar, tesisin dizel yakıt deposunun yakınlarına gerçekleştirildi. Saldırılar mucizevi bir şekilde nükleer felaketle sonuçlanmadı.

Abone ol

Zaporijya Nükleer Santrali'ne Ukrayna ordusu tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırılarda topçu birlikleri, santralin altyapısını hedef aldı. Dronların kullanıldığı saldırılarda,dizel yakıt deposunun yakınlarına patlayıcılar atıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Arkasında dizel yakıt tanklarının bulunduğu alana patlayıcı atıldı. Tesisin kritik altyapısına yönelik de topçu atışları yapıldı. Eğer tankları vururlarsa bu çok vahim sonuçlara yol açabilir." 

Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük santrali konumunda. Toplamda 6 nükleer reaktörü bulunan ve 5 bin 700 megavatsaat elektrik üretim kapasitesine sahip santral, Ukrayna'daki toplam elektriğin yüzde 20'sini sağlıyor. 

Ruslar, 2022'de Zaporijya Nükleer Santrali'ni kontrol altına almıştı. Hâlâ Rusların elinde olan santralin çevresinde, Ukrayna ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar nükleer tehdit teşkil ediyor. Santralin altyapısına ve dizel tankına gerçekleştirilen saldırıların nükleer bir felakete henüz yol açmamış olmasının bile şans olduğu vurgulanıyor. 

Hamas'tan ateşkes açıklaması! Dünya Gazze'de can kaybı 31 bin 341 oldu! Dünya KDHC'den ABD ve Güney Kore'ye tatbikatlı yanıt! Dünya Guterres: Gazze halkı karabasan içinde yaşıyor Dünya