Ukrayna Rusya'nın Kursk bölgesine neden saldırdı? Mehmet Perinçek yorumladı

Ukrayna Ordusu Rusya’nın Kursk bölgesine saldırdı. Rusya topraklarına giren bine yakın Ukrayna askerini öldürdü. Bölgede siviller tahliye edilirken federal düzeyde acil durum ilan edildi.

Abone ol

Ukrayna Ordusu, Rusya'nın Kursk bölgesine saldırdı.

Ukrayna daha önce de Donbass ve Kırım’a saldırmıştı. Ukrayna bu toprakların kendisine ait olduğunu iddia ediyor.

Oysa Ukrayna ve ona destek veren NATO ülkelerine göre de Rusya toprağı. Bu nedenle Ukrayna’nın Kursk saldırısı farklı bir anlam taşıyor.

Ukrayna saldırısının ardından federal düzeyde acil durum ilan edildi ve bölgedeki siviller tahliye edilmeye başlandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı güçlerin sızma girişiminde bulunduğu Kursk Bölgesi'nde 945 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

UKRAYNA BU SALDIRIYI NEDEN YAPTI?

Vatan Partisi Rusya Temsilcisi Mehmet Perinçek, NATO üyesi ülkelerin Ukrayna’daki savaşa dolaylı yoldan dahil olduğunu ama doğrudan Rusya ile savaşa girmeye cesaret edemeyeceklerini söyledi.

- NATO ülkeleri bu savaşa dahil olmak, açıktan dahil olmak istemiyorlar. Aslında tamamen dahil durumdalar. Belki kendi askerleri savaşmıyor ama NATO teçhizatları vesaireleri tamamen bu saldırılarda ve savaşta kullanılıyor. Eğitmenler yine keza öyle. NATO aslında savaşın bir parçası. Ukrayna tarafı yeterli görmüyor ve askeri olarak da o bölgede bulunmasını istiyor. Kiev rejimi tarafından NATO içerisinde bir belki bir panik yaratma, uluslararası bir kamuoyu yaratma ve bunun üzerinden çekme çabası var. Ama tabii bunun çok da başarılı olma ihtimali yok gibi de gözüküyor. Ukrayna, NATO'yu ya da NATO ülkelerini doğrudan cepheye çekmek istiyor yani Rusya'nın geleneksel topraklarına saldırarak Rusya'yı da kışkırtarak ve biraz aslında büyük de maceralara sürüklenerek. Fransa'sını, Amerika'sını, İngiltere'sini, Avrupa ülkelerini doğrudan çatışmanın içine sokacak adımlar attığını söyleyebiliriz. Kursk bölgesi Rusya'nın eskiden beri sahip olduğu topraklar yani bu. Özel operasyonun başlamasından sonra. Topraklarına kattığı bölgeler değil. Ezelden beri Rusya Federasyonu'na ait topraklar daha önceden Ukrayna tabi Rusya'nın bu geleneksel eski topraklarına çeşitli füze atışları vesaireler yapıyordu ama ilk defa o sınırı geçen ve ileriye doğru giden bir harekat başlattılar.
Maduro: Defol Elon Musk Dünya ABD'den İsrail'i koruma çabaları Dünya İsrail Güvenlik Kabinesi yer altında toplandı Dünya O ülke okullarda LGBT propagandasını yasakladı Dünya