Ukrayna operasyonu komutanı Sergey Surovikin'den kayıp açıklaması

Rusya’nın Ukrayna’daki özel askeri operasyonunun yürüten Birleşik Kuvvet Grubu Komutanı Orgeneral Sergey Surovikin, ilk kez basına konuştu. Surovikin, Ukrayna ordusunun ölü ve yaralı olarak her gün 600 ila 1000 kişi kayba uğradığını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekâtlarının sorumlusu Orgeneral Sergey Surovikin, ilk kez kameralar karşısına geçti. Rossiya 24’ün sorularını yanıtlayan Birleşik Kuvvet Grubu Komutanı, operasyon bölgelerinde durumun gergin olduğunu, zor kararlar alınacağını söyledi.

- Operasyon bölgesindeki genel durumu gergin olarak tanımlayabiliriz. Bizler Ukraynalılar ile tek milletiz ve sadece, Ukrayna'nın Batı ve NATO'dan bağımsız Rusya'ya dost bir ülke olmasını istiyoruz.

 Orgeneral Surovikin, Ukrayna'daki operasyonda Rus uçaklarının 34 binden fazla sorti yaptığını, 7 binden fazla uzaktan kontrol edilen silah kullanıldığını bildirdi:

- Kinjal hipersonik füzeleri etkinliklerini kanıtladı. 5. nesil savaş uçağı Su-57 geniş silah yelpazesiyle, her uçuşta hava ve yer hedeflerini vuruyor.

 Rus insansız hava araçlarının 8 binden fazla sorti yaptığı bilgisini paylaşan Surovikin, SİHA’ların da 600'den fazla hedefi vurduğunu söyledi. Birleşik Kuvvet Grubu Komutanı Surovikin, Ukrayna ordusunun ölü ve yaralı olarak her gün 600 ila 1000 kişi kayba uğradığını bildirdi.

Orgeneral Srovikin dikkati Herson bölgesine çekti, "Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin NATO yönetiminin, sivil nüfusu ayırt etmeksizin büyük bir füze saldırısı hazırlığına dair kanıtlarımız var” dedi. NATO’nun Kiev güçlerinden Herson’a ilerlemesini istediğini belirten komutan Surovikin, Rusya'nın Herson'dan sivil halkı tahliye edeceğini söyledi.

Aliyev: "Türkiye dev projeler gerçekleştiriyor" Dünya Mesih Alinejad kimdir? Dünya Rusya'ya bağlanan 4 bölgede sıkıyönetim kararı Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya