Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba istifa etti

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba görevinden istifa etti.Reuters'ın haberine göre Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba görevinden istifa etti.

Abone ol

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, bu değişikliklerin Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu sonuçları elde etmesi için gerekli olduğunu belirterek, hükümetin bazı alanlarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Zelenski, ABD Başkanı Joe Biden ile gelecek ay yapacağı görüşme öncesinde hükümette yeniden yapılanma hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı.

Muhalefet milletvekili Iryna Gerashchenko, hükümet değişikliklerini eleştirerek, "Bu, bakanları olmayan bir hükümet ve tek çoğunluğu olmayan bir parlamento. İktidarın göz ardı ettiği bir entelektüel ve kadro kriziyle karşı karşıyayız," dedi.

Ayrıca, bir birlik hükümeti kurulması çağrısında bulunarak,  Zelenskiy'nin siyasi ekibinin iktidardaki etkisinin sona ermesi gerektiğini savundu.

Gıda zehirlenmesi can aldı: Bisküvi ve cips 6 çocuğu hayattan kopardı Dünya Ukrayna dağılıyor: 3 bakan istifalarını parlamentoya sundu Dünya O ülkede cinsel istismarcılar idam edilecek! Dünya Gazze'de can kaybı artmaya devam ediyor Dünya