Türkiye'den ABD ve Avrupa'ya misilleme

Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Avrupa'ya seyahat uyarısı yaptı. Bakanlığın açıklamasında ABD ve Avrupa'da dini hoşgörüsüzlük ve ırkçı nefretin tehlikeli boyutlara ulaştığı vurgulandı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Avrupa ülkelerinde artan yabancı karşıtlığı ve ırkçı saldırılara dikkat çekerek, Türk vatandaşlarına seyahat uyarısı yaptı.

Bakanlığı ABD için yayınladığı seyahat uyarısında, Memphis şehrinde Tyre Nichols isimli bir kişinin uğradığı polis şiddeti sonrası hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Yabancı karşıtlığı ve ırkçı nitelikteki saldırıların ABD genelinde yaşanan bir durum olduğu, ülkede buna karşı protesto gösterilerin yapıldığı vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığının Avrupa ülkeleri için yayınlandığı seyahat uyarısında da son İsveç, Hollanda ve Danimarka’da Kuranı Kerime yönelik saldırılar hatırlatıldı. İsveç’teki PKK eylemine dikkat çekildi. Avrupa’da dini hoşgörüsüzlük ve ırkçı nefretin tehlikeli boyutlara ulaştığı ifade edildi.

Söz konusu uyarıda, "Bu tarz eylemlerin vuku bulduğu ülkelerde yaşayan veya bu ülkelere seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarında, gösterilerin yoğunlaşabileceği bölgelerden uzak durmalarında, olabilecek yabancı düşmanı ve ırkçı tacizler ve saldırılar karşında soğukkanlı davranarak yerel güvenlik güçlerine başvurmalarında, ayrıca, yerel basın-yayın kuruluşlarını yakından izlemelerinde ve ilgili ülkelerin güvenlik güçleri ile Bakanlığımız, bulunulan ülkelerdeki Büyükelçiliklerimiz ve Başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmelerinde özellikle fayda görülmektedir." denildi.

ABD'de ve Avrupa’da yaşayan veya ABD'ye ve Avrupa ülkelerine seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının ihtiyaç halinde, +90 312 292 29 29 numarasından Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurabileceği kaydedildi.

ABD, Almanya, Belçika, Fransa, Belçika, İspanya, İsveç ve İtalya, Türkiye için seyahat uyarısı yayınlamıştı.

İran'da korkutan deprem Dünya İsveç'ten NATO kararı Dünya Rusya'dan Erdoğan'a övgü Dünya Twitter Dosyaları: Büyük Medya Dolandırıcılığı Dünya