Trump'tan 3. Dünya Savaşı çıkışı

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Ukrayna’nın Rusya topraklarında ilerlemesinin dünya savaşına neden olabileceğini ileri sürdü. Trump, ABD’nin tüm mühimmatını Ukrayna başta olmak üzere başka ülkelere verdiğini ve mühimmatın tükendiğini söyledi

Abone ol

ABD Ulusal Muhafızları Derneği konferansında konuşan Trump, dünyanın birçok yerindeki mevcut karmaşanın ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle başladığını savundu.

ABD’nin Afganistan’dan çekildiği günü Amerikan tarihinin en utanç verici günü olarak tanımladı. Trump, bu gelişmenin dünyanın dört bir yanında çatışmaları tetiklediğini söyledi. Trump, “Bu yüzden Rusya, Ukrayna’ya girdi. İsrail’deki 7 Ekim saldırısı da bu yüzden oldu" dedi.

Trump, Afganistan'daki Bagram Hava Üssü’nün asla bırakılmaması gerektiğini savundu. Burayı Çin'in devraldığını söyledi.

ABD’nin Afganistan’da 85 milyar dolar değerinde silah ve askeri malzeme bıraktığını belirtti. Afganistan’ın dünyanın en büyük silah satıcılarından biri haline geldiğini ifade etti. Tankları uçakları geride bıraktıklarını ve dünyanın her yerinde alay konusu oldukları söyledi.

Ukrayna’nın Rusya topraklarında ilerlemesinin dünya savaşına neden olabileceğini ileri süren Trump, "3'üncü Dünya Savaşı çıkacak” dedi.

Trump, ABD’nin tüm mühimmatını Ukrayna başta olmak üzere başka ülkelere verdiğini ve mühimmatının tükendiğini söyledi. “Mühimmatımız kalmadı. Depolarımızın tamamı dolduğu için yeni depolar organize ediyorduk. Şimdiyse yeniden hiç mühimmatımızın kalmadığı bir noktaya geldik” dedi.

Filistin, BRICS'e başvuracak Dünya İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 40 kişi ayatını kaybetti: Dünya Sınır kapısında facia: Yakıt tankerleri patladı, çok sayıda yaralı var Dünya İsrail'in Gazze saldırısında TRT ekibi yaralandı Dünya