Telegram kurucusu Fransa’da gözaltına alındı

Telegram uygulamasının kurucusu Rus Pavel Durov, Fransa’da gözaltına alındı. Fransız basını Durov’un aranma talebinin, ülkenin reşit olmayan çocuklara karşı işlenen suçlarla mücadele departmanı tarafından yapıldığını yazdı.

Abone ol

Sosyal medya uygulaması Telegram’ın Rus kurucusu Pavel Durov, Fransa’da gözaltına alındı.

Durov, Azerbaycan'dan özel bir jetle Fransa’ya gitmişti.

Fransız polisi Durov’u başkent Paris yakınlarındaki Bourget (BURJE) Havalimanı'nda gözaltına aldı.

Fransız basını Fransız vatandaşlığına sahip olan Durov’un Fransa'nın aranan kişiler listesinde yer aldığını; aranma talebinin, ülkenin reşit olmayan çocuklara karşı işlenen suçlarla mücadele departmanı tarafından yapıldığını yazdı.

Pavel Durov’un gözaltına alınmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, Rusya’nın Paris Büyükelçiliği’nin Rus iş insanı ile ilgili durumu açıklığa kavuşturmak üzere derhal devreye girdiğini bildirdi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev ise Rusya’nın düşmanları için Durov’un bir Rus ve bu nedenle, FBI ile işbirliği yapan Mark Zuckerberg’in aksine tehlikeli biri olduğunu belirtti.

Medvedev, Pavel Durov ile ilgili olarak “O en büyük sorunlarının Rusya’da olduğunu düşündü ve oradan ayrıldı, ardından başka ülkelerde de vatandaşlık/oturma izni aldı. Vatanı olmadan harika yaşayan dahi ‘dünya insanı’ olmak istedi. Yanıldı.” ifadelerini kullandı.

İsrail'de OHAL ilan edildi Dünya İsrail'den Lübnan'a saldırı Dünya Hizbullah, İsrail'e saldırı başlattı Dünya Almanya'daki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi Dünya