Tarihin derinliklerinde bir miras: Necef Mezarlığı

Ulusal Kanal ekibi Irak Necef'te bulunan dünyanın en büyük mezarlığını görüntüledi. Vadi Üs-Selam yani Barış Vadisi 6 milyon mezara ev sahipliği yapıyor.

Abone ol

Ulusal Kanal ekibi Irak Necef'te bulunan dünyanın en büyük mezarlığını görüntüledi. Vadi Üs-Selam yani Barış Vadisi 6 milyon mezara ev sahipliği yapıyor. Hz. Ali'nin satın aldığı mezarlıkta rivayete göre Hz. Adem ve Hz. Nuh'un da mezarı var. Naaşların üst üste gömüldüğü yerlerde bazı mezarların boyu 10 metreyi buluyor.

Necef'teki bu tarihi mezarlık, ev şeklindeki kabirlerden kümbetlere, minyatür cami görünümündeki anıtlara kadar çeşitli mezar tiplerine ev sahipliği yapıyor. Hz. Salih ve Hz. Hut gibi isimlerin mezarlarının da burada olduğu söyleniyor. Vadi Üs-Selam, yani Barış Vadisi, 6 milyondan fazla insanın son yuvası olmuş.

Bu alan, toplamda 1.486 hektarlık bir alana yayılıyor ve Hz. Mehdi'nin de namaz kıldığı bir yer olarak biliniyor. Mezarlığın en eski mezarları yüzeyden 10 metre derinlikte yer alıyor ve hala defnedilmeye devam ediliyor. Katmanlı mezar sistemi kullanılıyor ve bölgede anma törenleri düzenleniyor.

Rivayetlere göre, bu mezarlık aynı zamanda kıyamet gününde 70 bin ruhun cennete gideceği yer olarak da anılıyor. Ayrıca, dünyadaki tüm iyi insanların ruhlarının melekler tarafından buraya taşındığına inanılıyor.

Maymun çiçeği virüsüyle ilgili yeni açıklama Dünya Kolera salgını: Can kaybı 48'e ulaştı Dünya Şiddetli yağışlar 17 can aldı, 11 kişi kayıp Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya