Suriye'de yeniden 'Arap' kartı: Yeni askeri oluşum planları devrede

ABD, Suriye'de yeni planlarını devreye sokuyor. PKK ile bölgedeki Arap aşiretlerini uzlaştırmak için harekete geçen ABD, Cenevre'de de Suriye muhalefeti dosyasını Türkiye'nin elinden almak için görüşmeler yaptı.

ABD, Suriye sahasındaki gelişmelerden rahatsız. Türkiye ve Suriye’nin olası yakınlaşmasından tedirgin olan ABD, bölgede yeni senaryolar planlamak için görüşme trafiğinizi hızlandırdı.

Haseke kırsalında bulunan işgalci üssünde ABD istihbaratı, Şammar aşiretinin üyeleriyle, Türkiye ile sınır şeridine yakın bölgelerde konuşlanmaktan sorumlu olacak “Cezire Askeri Konseyi” adı altında silahlı milisler oluşturmak için toplantı düzenledi.

ABD, Cezire Askeri Konseyini kurarak, Arap aşiretlerini PKK- PYD ile birleştirmeyi amaçlıyor.

ABD, sahadaki çalışmalarını diplomatik anlamda da güvence altına almak istiyor.

Cenevre'de BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen’in başkanlığında, ABD Dışişleri Bakanı yardımcısı Ethan Goldrich, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin Suriye Özel Temsilcileri , Suriye'nin sözde müzakere heyeti Başkanı Badr Jamous ve Anayasa Komitesi Eşbaşkanı Hadi al-Bahra ile görüşmelerde bulundu.

Cenevre'deki görüşmede Şam yolunu açacak adımların önünü kesmek için hamleler yapan ABD, yeniden sahada diplomatik rol sahibi olmayı istiyor.

Deyrizor'da terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik protestolar sürüyor Dünya Azerbaycan şehidini karşıladı Dünya Çin'de 6,1 büyüklüğünde deprem kameralara böyle yansıdı Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya