Suriye ve Rusya'dan stratejik hamle! Ayn el Arap'a ortak askeri üs kuruldu

Rusya ve Suriye, Türkiye sınırında yer alan 'Ayn el Arap'a askeri üs kurdu. Üste, Rusya'nın yanı sıra Suriye devletinin askerleri de görev alacak.

Abone ol

Ankara, Şam ile en üst düzeyde görüşmeye hazırlanırken, Rusya ve Suriye’den stratejik bir hamle geldi. Rusya ve Suriye, ülkenin kuzeydoğusundaki stratejik noktalarından “Ayn el- Arap”a, asker üs kurdu.

Üssün kurulumunun tamamlandığına ilişkin açıklama Rusya Uzlaşma Merkezi Direktör Yardımcısı Albay Oleg Ignasyuk’tan geldi. Ignasyuk, üste iki ülke askerlerinin de görev yapacağını söyledi.

Rus TASS ajansı, askerî üssün kurulma amacının “Çatışan taraflar arasındaki muharebe operasyonlarını durdurma sistemini izlemeye yönelik” olduğunu yazdı.

“Astana Ruhu” kapsamında Ankara ile Şam arasında alt düzeyde başlayan heyetler arası görüşmeler hâlen devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad arasında yapılması beklenen görüşme öncesi Rusya’nın bölgede Türkiye sınır hattı yakınında büyük bir askerî üs inşa etmesi olumlu bir gelişme olarak görülüyor.

Uzmanlara göre üssün kurulması, bölgede Amerikan güçlerinin kontrolünde olan terör örgütü PKK’nın konumunun zayıfladığı anlamına geliyor.

Nasrallah: Cevabımız güçlü ve etkili olacak Dünya Nükleer savaş çıkacak mı? Putin’in Eski Kamu Sözcüsü Ulusal Kanal'a değerlendirdi Dünya Hamas'tan Türkiye'ye teşekkür Dünya HAMAS Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar kimdir? Dünya