Rusya: "NATO'nun emekliye ayrılma zamanı geldi"

"NATO'nun emekliye ayrılma zamanı geldi." Açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan geldi. NATO'nun doğuya doğru genişleme planına dikkat çeken Zaharova, ittifakın övünecek hiçbir şeyi olmadığını söyledi.

"İTTİFAKIN ÖVÜNECEK HİÇBİR ŞEYİ YOK"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan NATO eleştirisi geldi:

- Aslında ittifakın övünecek hiçbir şeyi yok. NATO müttefiklerinin arkasında birçok savaş, harabeye dönen devletler, cezasız kalmış savaş suçları, yaşamını yitiren siviller var. Yugoslavya, Irak, Afganistan, Libya ve şimdi sırada kim var?

 "NATO'NUN EMEKLİYE AYRILMA ZAMANI GELDİ"

Brüksel'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları toplantısını değerlendiren Zaharova, NATO'nun kullanım süresinin dolduğunu vurguladı:

- Batı'nın hegemonyasını baltalayabilecek alternatif güç merkezlerinin varlığını engellemek için her şey yapılıyor. Küresel güvenlik ve NATO'nun uyumsuz ve zıt şeyler olduğu güvenle ifade edilebilir. 74 yaşına gelen Kuzey Atlantik bloğunun artık emekliye ayrılma zamanı geldi.

NATO’nun 31’inci müttefiki Finlandiya olmuştu. Zaharova, Finlandiya yetkililerinin ülkeyi bir cephe hattına çevirdiğinin altını çizdi. Zaharova, NATO'nun yeniden Rusya'ya doğru genişlediğini ve güvenliğine yönelik tehditler yarattığını herkesin gördüğünü söyledi:

- Rusya'yı kuzeybatı yönünde kontrol altına almak için bir sıçrama tahtasına dönüşecek olan Finlandiya, Kuzey Atlantik İttifakı'nın yeni ve bir başka kurbanı oldu. Ancak gördüğümüz gibi, NATO bu ülkeyle de durmak niyetinde değil.Ukrayna'ya daha fazla silah sevkiyatı, Rusya ile savaşa devam etmesi için yapılan tüm çalışmalar, Çin'e yönelik kışkırtıcı tehditler ve saldırılar, Japonya ve Güney Kore ile işbirlikleri, Kuzey Kutbu'nun da askerileştirilmesi planlanıyor.
Macron'dan Çin'e beyaz bayrak Dünya ABD Avrupa'da kışkırtıcı bir tatbikata başlıyor Dünya Şoygu'dan uyarı Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya